НовиниЧеркасиВідходи перетворити на красу: як черкаські ОСББ сортують і...

Відходи перетворити на красу: як черкаські ОСББ сортують і здають вторсировину (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Відходи перетворити на красу. Черкасець Олександр Булаєнко розповідає: разом із сусідкою взявся опікуватися клумбою біля дому. Добрива, гербіциди, саджанці коштують недешево. Щоб не збирати щоразу гроші з кожної квартири, вирішив заробити на квітник збиранням макулатури. 

ОЛЕКСАНДР БУЛАЄНКО, ЧЕРКАСЕЦЬ 

Я повинен цей картон розсортувати, скласти у коробки чи мішковину. І зараз я цим займаюся. 

Ініціатива вдалася: троянди та інші квіти щодня тішать мешканців багатоповерхівки. 

ОСББ Черкаси

ОЛЕКСАНДР БУЛАЄНКО, ЧЕРКАСЕЦЬ 

Марія Антонівна, давайте так розділимося. Я буду вашим спонсором. А ви вже тут самі. Марія Антонівна вишукує, де можна подешевше взять. 

Голова ОСББ будинку, де мешкає пан Олександр, розповідає: співвласники грунтовно взялися за сортування сміття. Домовилися з Українською макулатурною компанією про встановлення спеціальних контейнерів. Скло, пластик і папір мешканці складають окремо. 

ЛІДІЯ СИДОРЧУК, ГОЛОВА ОСББ 

Першочергово що ми робили, це проводили зі співвласниками бесіду про те, що необхідно сортувати це сміття , що це буде на користь для нашого ОСББ і для природи в цілому. Розносили листівки по поштовим скринькам, пояснювали, для чого тут контейнери. І потихеньку тут іще з навколишніх будинків зносять. Бо це найближчий майданчик для сміття, де ось таке збирають. 

По мірі наповненості контейнерів, приїжджає техніка, яка забирає сировину. В ОСББ тішаться: не потрібно нічого вантажити власноруч. Усе роблять за допомогою кранів. З Українською макулатурною компанією співпрацюють майже два роки. За вторинну сировину отримують гроші, які витрачають на благоустрій. Кажуть, суми не такі значні, зате їх нескладно отримати. 

ЛІДІЯ СИДОРЧУК, ГОЛОВА ОСББ 

І потім ці кошти направили на благоустрій нашого будинку. У нас коло майданчика для сміття задумали зробити реконструкцію таку невеличку, щоб тут облаштувати клумбу. Поставили бордюри, закупили матеріали, оплатили роботу. Люди самі відсортували і з цієї сировини ми зробили такий благоустрій. Ми дуже задоволені співпрацею. 

Директор української Макулатурної компанії пояснює : все більше ОСББ хочуть з ними співпрацювати. Майже 150 об’єднань співвласників домовилися з УМК про здачу вторинної сировини. Обслуговують двори майже 200 одиниць технічного обладнання. За сортоване сміття жителі будинків отримують бонуси, які можуть витратити на облаштування власного ж двору чи під’їзду. 

Олексій Мельник УМК

ОЛЕКСІЙ МЕЛЬНИК, ДИРЕКТОР УКРАЇНСЬКОЇ МАКУЛАТУРНОЇ КОМПАНІЇ (УМК) 

Це приносить не тільки морально-естетичне задоволення, що у вас все відсортоване, є гарний сміттєвий майданчик, але й фінансову допомогу. Чи то на заміну енергозберігаючих лампочок, чи то на фарбу, яка є декоративна. Чи то озеленення в дворі. 

Дивіться також:

У Черкасах змінили платформу для онлайн-запису до сімейного лікаря (ВІДЕО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x