додому Новини Черкащина Відкриття багатостраждального мосту на Черкащини вкотре перенесли

Відкриття багатостраждального мосту на Черкащини вкотре перенесли

1
default

Відкриття руху по мосту через річку Сула вкотре перенесли. Тепер чиновники говорять, що рух через нього відкриють до кінця грудня. Про це повідомляється на сторінці Державного агенства відновлення та розвитку інфраструктури.

default

Цей міст зєднує дві області: Черкаську і Полтавську. Його закрили на ремонт три роки тому. В реконструкцію вже інвестували понад 360 млн грн. Відкриття мосту переносили кілька разів. Перший раз мали пустити руху до 28 жовтня – Дня автомобіліста, потім назвали дату – до кінця листопада. Нині ж чиновники запевняють, що рух відновлять до кінця грудня.

Як зазначають в сторінці Державному агенстві відновлення та розвитку інфраструктури, нині на мосту через річку Сула завершили влаштування гусасфальту. На металевій прогоновій будові уклали два шари литого покриття по 4 см кожен. Така суміш розроблена спеціально для влаштування на металевому полотні. Звичайний асфальтобетон при укладанні на металеву поверхню не буде «працювати».

default

Перевагами матеріалу є зносостійкість, водонепроникність, морозостійкість та висока щільність.

Відновлення руху цим мостом важливе для забезпечення логістичного звʼязку між північчю, центром та півднем України. Це найкоротший маршрут, але міст поки що закритий для всіх видів транспорту

Паралельно також встановлюють барʼєрне огородження, монтують опори освітлення, влаштовують основи дорожнього одягу на підходах до мосту, завершують монтаж очисної споруди, укріплюють конус бутовим каменем.

Міст був закритий для руху транспорту в березні 2020 року. До початку відновлювальних робіт він перебував у аварійному стані, оскільки значних ремонтів тут не було з 1962 року.

 

 

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version