НовиниЧеркащинаБізнес, комунальники та влада з Черкащини відбудовують села на...

Бізнес, комунальники та влада з Черкащини відбудовують села на Херсонщині

-

- Advertisment -

Ініціатива «Пліч-о-пліч» об’єднала навколо себе уже 15 українських регіонів. Бригади будівельників з усіх куточків України відновлюють понівечені  російськими окупантами будинки жителів Херсонщини. Потрібно відновити 26 населених пунктів області. Більше 60 осель уже полагоджено. Будівельники з Черкащини опікуються трьома селами.

Тетяна мешкає у Іванівці. Разом із сином і онукою встигли виїхати до прильоту в її будинок ракети. У що перетворили її оселю так звані «визволителі» побачила після звільнення цієї частини Херсонщини.

ТЕТЯНА, ЖИТЕЛЬКА СЕЛА ІВАНІВКА 

Прямо у будинок. Пошкодило дах повністю, стіни, пішла хвиля на кухню. Будівельники у нас працюють з тиждень, але працюють добре. Вони приходять зранку о шостій і до пізнього вечора до дев’ятої години працюють.+ Якби не їхня допомога самі б не змогли нічого зробити будинку. 

Пані Тетяна тішиться роботою черкаських майстрів. Дірок у стінах уже немає, відремонтовано дах та стелю. Для Віталія з Черкас , будівельника з 30 річним стажем, це уже шостий відновлений об’єкт на Херсонщині. Має досвід подібних робіт у Димері та Бородянці. Допомагати співвітчизникам приїхав разом із сином. Каже, що пошкодження серйозні. На кожен об’єкт йде до двох тижнів.

 ВІТАЛІЙ, БУДІВЕЛЬНИК З ЧЕРКАЩИНИ 

Кладка і криші. Кирпична кладка, дуже великі розрухи, бачте, це був прильот прямо у веранду.

Чоловік Валентини Федорівни не витримав свавілля окупантів. Подружжю доводилося ховатися у підвалі. Там він і помер. Нині ВФ у черзі на відновлення.

 ВАЛЕНТИНА ФЕДОРІВНА, ЖИТЕЛЬКА СЕЛА ІВАНІВКА

Оце бомбили тут. До того бомбили, що не можна було вдержаться. Глохли. Вилізеш із погреба, нічого не чую. А тоді тільки всередині у вухах болить. Опять залазиш у погреб і я діда за собою тягну. 

Повернувшись після деокупації, жителька села Новопетрівка Валентина Давиденко побачила на місті свого обійстя руїни.  Кілька бригад поетапно, протягом місяця проводили відновлювальні роботи. Одна бригада ремонтувала дах, інша займалася вікнами, дверима, фасадом.


 

ВАЛЕНТИНА ДАВИДЕНКО жителька села Новопетрівка 

Будинок впізнати не можна було. Вікон не було, дверей не було, все розкоите, побите, все валялося. Двір неузнаваємий був. Жахи були страшні. Нам допомогли відремонтувати кришу, поставили нам вікна, двері, повністю фасад зробили. Велике їм дякую.

Відновлюючи Херсонщину бригади черкаських будівельників працюють як волонтери.  Черкащина в межах проєкту «Пліч-о-пліч» відбудовує  три села.

 ІГОР ТАБУРЕЦЬ, ГОЛОВА ЧЕРКАСЬКОЇ 

В нас в Іванівці відновлено 33 будинки, 26-в стані відновлення. Новопетрівка крокує слідом. Ми вже маємо тут 12 будинків повністю відновлених і робота над 9 триває. Підготовчі роботи тривають у селі Миколаївка. 

У відбудові Херсонщини беруть участь 8 бригад з Черкас та області. Працюють позмінно. Уже почалися роботи у Миколаївці. Поспішають. Прагнуть  щоб до холодів люди повернулися до своїх осель.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Новонародженому з Тальнівщини подарували вишиванку

У пологовому відділенні тальнівської лікарні новонародженому хлопчику подарували вишиванку. Про це повідомили у Тальнівській міській громаді. 16 травня, у День...

Черкащанам представили фотовиставку, присвячену родинам полеглих захисників (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась фотовиставка "Любов на двох". Присвячена загиблим військовим, полоненим та їхнім сім'ям. На світлинах родини полеглих захисників....

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x