НовиниЧеркащинаЯк зберегти серце здоровим пояснила головна лікарка Черкаського кардіоцентру

Як зберегти серце здоровим пояснила головна лікарка Черкаського кардіоцентру

-

- Advertisment -

У Всесвітній день серця медики нагадали про важливість профілактики серцево-судинних захворювань та вчасного виявлення й діагностування хвороб «головного двигуна» організму. Про це йшлося на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Світлана Журба
ck-oda.gov.ua

За даними Черкаського обласного інформаційно-аналітичного центру медстатистики, у структурі загальної захворюваності дорослого населення Черкащини саме хвороби системи кровообігу займають перше місце. Їхня питома вага становить 31-35 %, розповіла в. о. генерального директора ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України Наталія Видра.

– У структурі поширеності хвороб системи кровообігу на першому місці – гіпертонічна хвороба, на другому – ішемічна хвороба серця, на третьому – цереброваскулярна патологія, – розповіла вона. – Основними причинами виникнення серцево-судинних захворювань є стреси та психологічне навантаження, тютюнопаління, нездорове та неправильне харчування, малорухомий спосіб життя, брак фізичної активності. Та найголовніше – безвідповідальне, а інколи байдуже ставлення до свого здоров’я. Адже більшість дорослих не цікавляться своїм рівнем артеріального тиску, рівнем холестерину, цукру в крові, не вживають елементарних заходів щодо зміни свого способу життя, побутових звичок.

Найкращим способом суттєво знизити ризики виникнення серцево-судинних захворювань є їхня профілактика, зауважила головна лікарка Черкаського обласного кардіоцентру Світлана Журба.

– Ми відзначаємо день серця, аби звернути увагу спільноти саме на необхідності профілактики хвороб серця, а також їхніх причин, – відзначила вона. – Адже ці хвороби є лідерами за рівнем смертності та інвалідизації наших громадян. До прикладу візьмемо артеріальну гіпертензію, якою хворіють 33% осіб, віком від 18 до 65 років. Вона часто призводить до інших, більш складних захворювань. Адже в людей з підвищеним тиском у 3-3,5 разу частіше виникає ішемічна хвороба серця, стенокардія, інфаркти та інсульти. Саме тому важлива вчасна діагностика, лікування на сучасному технологічному рівні.

Читайте також:

Черкаська СБУ викрила окупанта, який вихвалявся своїм родичам, як нищив цивільних українців

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x