НовиниБезпекаОдружився і повернувся на фронт: «Азовець» з Умані про...

Одружився і повернувся на фронт: «Азовець» з Умані про життя після полону

-

- Advertisment -

20-річний воїн «Азову», уродженець Умані Антон Штукін більше року провів у російському полоні. Днями він розповів журналістам «Голосу Америки» про те що довелося пережити в катівнях загарбників та про своє життя після полону.

Початок повномасштабного вторгнення росіян Антон зустрів з побратимами у Маріуполі. Двічі поранений він брав активну участь в обороні «Азовсталі», і коли оголосили про здачу в полон ─ дві доби відмовлявся виходити до росіян. Каже, знав, що катуватимуть довго і безжально.

20 травня 2022 року, за наказом командування, українські військові здались у полон. Антон був у групі полонених, кого направили в Оленівку. Допити і тортури росіяни влаштовували щодня, з перших хвилин перебування. З українських захисників вибивали зізнання у підриві драмтеатру та вбивствах цивільних.

Били так, згадує Антон, що на тілі не залишалося жодного живого місця. І за першим сфабрикованим вироком росіяни засудили 19-річного юнака на 24 роки ув’язнення.

Крім фізичних катувань застосовували психологічний тиск, морили голодом, тримали у нелюдських умовах.

Одного разу з Оленівки Антону вдалося додзвонитися до батька, повідомив що живий і де знаходиться. За тиждень до теракту в Оленівському сізо Антона з товаришами перевели до донецької в’язниці.

Сергій Штукін  – батько Антона – в Умані організував навколо себе родини військовополонених і більше року проводив активну діяльність по приверненню уваги суспільства до стану українських захисників в російському полоні.

Він добився офіційного статусу військовополоненого для Антона і привернув увагу не лише українських, але й іноземних ЗМІ.

Під час одного з обмінів, 6 травня 2023 року, через рік після ув’язнення, Антона звільнили з полону і повернувся додому.

Юнак повернувся зі значними травмами, схудлий на половину своєї ваги. Лікування та реабілітація тривали майже пів року. За цей час Антон одружився і прийняв рішення продовжити службу у війську.

Молодший сержант Антон Штукін, військовослужбовець Національної гвардії України повернувся на Донбас і захищає Україну.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x