НовиниЧеркасиНебесний фотограф: у Черкасах відкрили фотовиставку загиблого військового (ВІДЕО)

Небесний фотограф: у Черкасах відкрили фотовиставку загиблого військового (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Черкасах відкрили фотовиставку загиблого воїна з Ковеля Максима Бурди. Журналісти vikka.ua відвідали її відкриття.

Пані Анна сьогодні прийшла до художнього музею на відкриття фотовиставки. Переглядає куплені листівки, фото і з теплотою згадує їхнього автора. Анна розповідає: родом із рідного міста захисника. Саме там і познайомилася із Максимом.

«У нас є в Ковелі простір мистецький – “Ватра”. Правильний простір, там теж відбувалося багато цікавих заходів і Максим завжди додавав такої теплоти атмосфери, хоча здавалося, що Азовці міцні, які не знають якихось сентиментів, але він додавав якого такого затишку», – згадує Анна.

Наприкінці січня цього року поблизу Бахмута Максим героїчно загинув. На війні хлопець не залишав улюбленого заняття – постійно знімав. Побратими його так і називали – «Фотограф».  Захоплення і справу Максима у виставках вирішили продовжити мама та дівчина Марія.

«Своїй подрузі він сказав, що в разі якщо його не стане обов’язково будуть фотовиставки. Ми тоді заборонили йому думати в такому напрямку, але для нього було надважливо, щоб після його смерті такі виставки відбувалися – це факт», – розповідає дівчина Максима Марія Лукашук.

На виставці представили близько 200 фоторобіт героя. Готувалися близько двох місяців. Знімки загиблого воїна умовно розділили на частини.

«Перша стіна присвячена побратимам Максима, з якими він власне розпочинав свій військовий шлях. Можна побачити кадри з військового злагодження, з тактики, з навчань. І під кінець виставки можна побачити, що роботи стають все темнішими і темнішими, важчими й важчими», – розповідає Марія.

Гості виставки можуть не лише переглянути роботи, а й придбати їх та листівки із зображеннями. Частину коштів перерахують у благодійний фонд. Всі фотознімки мають свою назву.

Черкащанину Антону Кучеренку найбільше відгукнулося зображення «Жити».

«Буквально зараз я повернувся від свого психолога і побачив це фото. Мені здається в ньому є дуже багато сенсу для мене», – розповідає Антон.

Вже 7 міст України побачили роботи героя. Але на цьому не завершують, зізнається дівчина Марія. Каже: намагатимуться охопити якомога більше міст.

 

Читайте також:

Найстаріша деревяна церква в селі Великий Хутір, що на Драбівщині, стала українською.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Підприємці з Черкас, які постраждали від ракетного удару, почали отримувати компенсації

Розпочато виплати фінансової допомоги підприємцям, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети. 41 підприємець вже отримав допомогу на загальну суму...

Які статки і доходи показали черкаські депутати від партії Зеленського

Земельні ділянки, TOYOTA CAMRY 2023, доходи й заощадження задекларували за 2023 рік міські депутати від фракції “Слуга Народу” у...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x