НовиниЧеркащинаНа Черкащині стартував новий проект з контраварійного водіння для...

На Черкащині стартував новий проект з контраварійного водіння для Сил безпеки й оборони

-

- Advertisment -

На Черкащині стартував новий проект – контраварійне водіння для Сил безпеки й оборони. Реалізує його Черкаська ОВА спільно з Центром безпечного водіння Pilot, Автомобільною Федерацією України. Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА.

Головна мета контраварійного водіння – не потрапляти в аварійні ситуації. Або ж уміти з них виходити з мінімальною шкодою. Кожна група має по 4-6 занять із інструкторами. Далі – здобуті знання передаватимуть у своїх колективах.

– Ясна річ, що для Перемоги нам потрібні якісне озброєння і техніка, – зауважив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. – Ще одна складова – якісна підготовка. І це стосується абсолютно всього. Ми з області регулярно спрямовуємо на передню лінію фронту автомобілі для наших оборонців. Там важлива кожна секунда для порятунку життів, вчасної евакуації, для успішного виконання завдань. Цей проект – якраз про відпрацювання потрібних навичок водіїв.

Засновник центру безпечного водіння Pilot Андрій Яроменко розповів, що першочергове завдання інструкторів – надати максимум практичних знань учасникам.

– Усе для того, щоб у разі конкретної ситуації водії могли швидко виконати роботу і 100% безаварійно, – пояснив він.

Заняття з контраварійного водіння сьогодні відвідує військовослужбовець Олександр. Розповідає, що хоч за кермом уже 18 років, проте знання, отримані на цьому курсі, надважливі.

– Тут вчать того, що не можна побачити в якомусь відео в інтернеті чи дізнатися у звичайній автошколі, – додав він. – Приміром, вправа, як виходити із заносу. Я це робив інакше, а хлопці пояснили, як правильно. Безцінний досвід!

Читайте також:

Автобус із пасажирами визволили зі снігового замету в Уманському районі

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x