НовиниБезпекаНа Черкащині жителі села виступили проти створення військового стрільбища

На Черкащині жителі села виступили проти створення військового стрільбища

-

- Advertisment -

Неподалік одного із сіл, що входить до Березняківської сільської ради, Черкаського району, мають намір збудувати військове стрільбище. Один із військових підрозділів звернувся до місцевої влади із проханням надати земельну ділянку. Щоб це зробити по закону, місцева влада організувала громадські слухання. Відео зі слухань оприлюднили на офіційному сайті Березняківської громади.

Серед місцевих жителів активну позицію зайняв смілянський краєзнавець Сергій Тимофієв. За його словами, військове стрільбище планують зробити на місці урочища Ялівцеве, де свого часу виявили велике поселення «черняхівської» культури.

«Штучні півкулі обабіч Гириного яру є магічною загадкою надісланою нам з минулого. Ліва півкуля яку називають Майдан (30га.) в своїй середині має підвищення «капище» там знайдено великий фрагмент кам’яної БАБИ. Права півкуля лагідне заглиблення з рівними краями (15га.) має назву Лоно», – розповів Сергій Тимофієв

6 жовтня в сільраді відбулися громадські слухання. Там проходило обговорення детального плану створення в Ялівцево полігону для навчань. За словами краєзнавця, на громадські слухання прийшли працівники сільради, голова і представники військового підрозділу.

Краєзнавець переконаний, що поява стрілецького тиру призведе до знищення сакрального місця і зрізання усіх зелений насаджень.

Інший місцевий житель заявив, що полігон ніби розташований за 500 метрів від найближчих будинків, а це у свою чергу створює небезпеку для місцевих.

Натомість представники військового формування запевнили, що стрільба вестиметься у протилежний бік від населеного пункту, а висота пагорбів дозволяє організувати безпечну зону.

Під час громадських слухань вирішили, що затвердження детального плану створення полігону розглядатимуть на сесії Березняківської громади, куди планують запросити військових та жителів, яких напряму стосується цей полігон.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • Черкащанин Дмитро Кухарчук показав фото із російським комбатом, якого наші військові взяли в полон під Андріївкою, Донецької області

 

 

 

 

 

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
3 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олена
Олена
7 місяців тому

Вище б координати вказали де полігон планується. СБУ повинна зацікавитись

Микола
Микола
7 місяців тому

Все для фронту, все для перемоги. Якщо в Березняки ще затронула війна. Пора мізки їм промити. Чи вони хочуть щоб росіцським полігоном стали подвір’я односельчан?

Микола
Микола
7 місяців тому

То може той краєзнавець піде на х.й до кінця війни? Ушльопок тупоголовий.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

3
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x