НовиниЧеркащинаНа Черкащині дали старт наймасштабнішому шкільному спортивному руху

На Черкащині дали старт наймасштабнішому шкільному спортивному руху

-

- Advertisment -

В Україні масштабується національний проект фізичного виховання школярів – «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про його реалізацію в регіоні розповів начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як він зауважив, цей проект – наймасштабніший шкільний спортивний рух України. Цьогоріч він буде реалізуватися в 20 регіонах країни та в Києві. У планах – на щорічній основі.

– За попередніми підрахунками, в цьому році участь у змаганнях зможуть взяти понад 8 000 шкіл нашої країни, – розповів Ігор Табурець. – А це – майже 300 тисяч учнів. Команди змагатимуться у 5 видах спорту. Це – черлідинг, футзал, баскетбол, спортивне орієнтування, волейбол. Розпочнеться все із  шкільного рівня змагань. Далі – територіальний, районний, обласний і всеукраїнський.

Наразі триває реєстрація шкільних команд. Подати заявки для участі всі охочі можуть до 1 лютого: посилання на форму є на офіційних сторінках проекту у Фейсбуці, Телеграмі та Інстраграмі, а також на сайті https://scl.gov.ua/

– На сьогодні в нашій області зареєструвалися вже понад 250 учнівських команд, – повідомив Ігор Табурець. – Усі змагання будуть відбуватися з дотриманням безпекових заходів. У координації з правоохоронними та іншими органами, що дозволить убезпечити дітей від можливих ризиків. Як це зазвичай відбувається під час кубків і чемпіонатів, які проходять в області.  Безпека – понад усе!

Активними учасниками проекту є його регіональні амбасадори. Ними стали :

Богдан Кулинич – український футболіст-воротар, чемпіон XV літніх Паралімпійських ігор-2016;

Сергій Куліш, український стрілець, срібний призер Олімпійських ігор-2016;

Антоніна Саприкіна, очільниця обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

– Спорт – це про здоровий дух, – зауважив Богдан Кулинич. – А спортивні командні змагання серед дітей – важливі та на часі. Вони об’єднують, згуртовують, мотивують. Цей проект саме про це. А ще – про психоемоційну підтримку дітей, що теж надважливо нині.

Амбасадорка проекту Антоніна Саприкіна наголосила, що участь у проекті – це можливість  для кожного проявити себе, свої навички та вміння в межах  змагань, що розроблені за найсучаснішими стандартами.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
1 Коментар
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
ШАРА
ШАРА
6 місяців тому

АМБА садорка

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x