Традиційно до Великоднього столу господині печуть паски. Утім, для споживачів, які не мають часу на випікання, Черкаський хлібокомбінат приготував свій асортимент пасхальної здоби. Щороку напередодні свята підприємство випікає близько 100 тисяч пасок.
Світлана Шевченко, головний технолог ВАТ « Черкасихліб»: «Наші пасочки добре знають жителі міста і Черкаської області. Наші паски покупцям до смаку».
Впродовж останніх років пекарі випікають традиційну та макарівську паски. Вони мають приємний смак і доступні за ціною для кожного черкащанина. Найпопулярніша паска – макарівська. Її виготовляють за особливою технологією, додаючи в тісто більшу кількість інгредієнтів. Паска виходить здобна і смачна.
Вся випічка лише з екологічно чистої та натуральної сировини. Технологи показують інгредієнти – невід’ємні складники пасок. Щоб випекти паску, потрібно не менше 7 годин, стверджують досвідчені пекарі. Процес виготовлення здобного продукту починається від приготування опари і закінчується вийманням духмяної випічки з печі. Вона огорнена спеціальними паперовими формами, які є зручними та естетичними. Для кожного споживача – на свій смак – хохлома, береста, вишиванка.
Світлана Шевченко, головний технолог ВАТ « Черкасихліб»: «Цього року радимо не гаяти часу біля плити і придбати паску від Черкаського хлібокомбінату».
Великодні паски вже надійшли у продаж. Фірмові магазини «Формула смаку» пропонують покупцям паски від 300 до 650 грамів. Найдорожча –
макарівська паска – 650 грамів коштує 10 грн. Традиційна 300 грамів трохи більше 6 грн. Найбільший ажіотаж продавці, як завжди, очікують напередодні свята. Смачні та гарні паски розкуповують «на ура».