Композицію із солодких будиночків, ялинок, сніговиків, зірочок та інших казкових героїв «Смачної Новорічної країни» вперше в Україні створять у Черкасах. Умістян з’явилася унікальна можливість навчитись розписувати пряники та смачні новорічні будиночки. Для всіх охочих у приміщенні торговельно-розважального центру, що біля Податкової адміністрації, проводитимуть майстер-класи. Ідейна натхненниця цієї акції – дружина міського голови Анжела Одарич. А навчає створювати «пряникові шедеври» відомий черкаський кулінар Андрій Крижанівський.
Святково вбрана ялинка, аромати солодощів і безліч зацікавлених очей. Сьогоднів цій залі відбувається майже містична передноворічна феєрія. Тут готують справжні пряники та навіть солодкі будиночки. Власним досвідом із глядачками ділиться відомий черкаський кулінар Андрій Крижанівський.
Андрій Крижанівський, кулінар: «Тісто розкатується 1-1,5 см, борошна має бути достатньо, аби не прилипли пряники до пергаменту, якщо вже так буде, після запікання змочіть водою пергамент, і він легко відстане…».
Валентина Шепецька, начальник управління культури і туризму МВК: «Ідея проведення майстер-класу належить дружині міського голови. Нам ця ідея сподобалася, і відсьогодні розпочалися майстер-класи».
На ці майстер-класи, які триватимуть із 11 по 17 грудня, організатори акції планують запросити якомога більше черкащан.
Андрій Крижанівський, кулінар: «Насамперед, викладачів, щоб вони могли потім разом із учнями виготовити цета привезти в центр».
Створити власноруч ось таку смакоту – справа цікава, але не з легких, зізнаються професіонали.
Андрій Крижанівський, кулінар: «Ситуація така прикольна, якщо хтось робить, то це дуже легко, а як сам – треба знати чимало нюансів».
Найголовніше, радіють творці солодкої ідеї, що ці навчання надихнуть кожного до праці, креативу та подарують святковий настрій.
Валентина Шепецька, начальник управління культури і туризму МВК: «У мене двоє доньок, і я, як мати, розумію, що це дуже цікавота потрібно, особливо для майбутніх господинь. Ясподіваюся, що цей майстер додасть нам усім вмінь».
Пряниками та необхідним інвентарем кулінарів забезпечить міська влада. Також організатори оголосили конкурс на кращу пряникову фігуру, яку кожен може вготовити вдома. Конкурсні роботи прийматимуть до 18 грудня. А вже 19-го у приміщенні нового торговельно-розважального центру відкриєють «смачну» виставку. Кожен відвідувач зможе визначити для себе найкращу роботу. Підбиття підсумків конкурсу та нагородження переможців відбудеться 21 грудня.