Новини на ВІККАВіККА-новиниСмачні та корисні суші

Смачні та корисні суші

-

- Advertisment -

Смачні та корисні суші! Нині цією традиційною японською стравою черкасці смакують не лише у ресторанах, а й вдома. Світової слави суші-продукт набув на початку 80-х років минулого століття. Тоді на зміну бажанню спробувати цю екзотичну страву з цікавості прийшло усвідомлення користі суші-дієти. За словами дієтологів, японські роли, багаті мінералами та вітамінами, можуть по праву претендувати на звання збалансованої та здорової їжі. Головне – вживати їх відразу після приготування. Рецепти найсмачніших та найкорисніших суші дізнавалася Марина Лук’яненко. Далі – сюжет із циклу «На замітку».

Основне правило японської кухні – їжа повинна бути здоровою, корисною та смачною. Ця «аксіома» поширюється і на інгредієнти страви, і на їх поєднання між собою. Для приготування класичних ролів потрібна риба або морепродукти, водорості норі, соєвий соус, васабі та імбир. Основа страви – рис. У професійних тушистів є власні секрети його приготування. «Їжу з великої літери», а саме так рис називають у Японії, майстри суші готують у пароварці.
Олексій, професійний сушист, ресторан «Фугу»: «Хангири, мы выкладываем рис туда после пароварки, заправляем заправкой, которую мы сами готовим, заправка варится из мицукана – японского уксуса, листок комба, сахар и соль».
Далі – все справді просто. Майстер суші викладає рис на норі, залишаючи вільним один край спресованої водорості.

Потому надходить черга начинки – приміром риби, огірка та авокадо – все нарізане вузькими смужками. Незадіяний окраєць норі сушист змащує водою й починає згортати, а згодом і формувати рол за допомогою «рогожки». Кілька вправних рухів, дрібка васабі та шматочок імбиру – і страва готова. Для начинки також згодиться тунець, лосось, копчений вугор, креветки або ж восьминога. Вікторія схильна до менш екзотичних інгредієнтів. Вона готує суші вдома.
Вікторія, готує суші вдома: «Я вже десь 2 роки готую суші, нічого складного у цьому немає. Моя мама взагалі їхні суші порівнює з нашими голубцями, і там рис, і там… тільки суші завертають у норі, а голубці у капусту»
Вперше приготувати суші Віку надихнуло бажання здивувати близьку людину. Нині дівчина – сушист із досвідом. Власноруч приготованими ролами вона смакує тільки з якісним соєвим соусом. На ньому, переконана дівчина, економити не варто. Для власної втіхи усі свої суші-шедеври Вікторія знімає на фото.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x