Смачні собаки, доки гарячі

Такий кулінарний шедевр, як хот-дог з’явився в Німеччині. Здобув популярність завдяки підприємливим американцям. На заході обирають ход-дог за те, що ним можна швидко та в будь-якому місці насититись. Лікарі ж називають цей продукт нездоровою їжею. Про секрет виготовлення смачного хот-догу та чому і чи багато його їдять черкасці – дивіться у сюжеті далі.

Нині невідомо, хто й коли придумав розрізати булочку та вкладати в неї сосиску. Але це був справжній винахід, адже з куска хліба сосиски скочувалися й падали на землю. Експерти вважають, що популярність хот-догів зумовлена їхньою функціональністю. Такі універсальні бутерброди зручно їсти будь-де: на прогулянці чи під час антракту.
Черкащанин: «Вообще ем часто хот-доги, бываю в центре – постоянно захожу в любой из этих отделов и покупаю. Нравится обычная их сосисочка, горчица. Так можно перекусить на сеансе. Сейчас сеансы идут, то хочу поесть».
Сосиску в булці назвали хот-догом, порівнюючи її з таксою. Нині ж слово хот-дог ми перекладаємо буквально – гаряча собака. Дехто жартує, що ця страва справді з братів наших менших, проте, було б добре, аби там була хоч крихта м’яса. У дешевій ковбасі здебільшого рослинні компоненти. Проте мало хто над цим замислюється. Головне ж – смачно перекусити.
Черкащанка: «Хот-доги ем довольно не часто, просто если время надо сэкономить, то сразу покупаю. Либо если хочется пикантности, люблю за пикантность».

Кожен продавець має власний секрет виготовлення смачних хот-догів. Продавчиня Маша залюбки розповіла про свій.
Марія, продавчиня хот-догів: «Його треба робити з любов’ю, з натхненням, любити треба те, що робиш, тоді воно буде смачно».
Лікарі називають хот-доги шкідливою їжею та радять не вживати їх дітям та молодим мамам, а також людям, що мають хвороби кишково-шлункового тракту. Обласний дієтолог радить не захоплюватися хот-догом навіть тим, хто не має проблем зі здоров’ям.
Галина Полинько, обласний лікар-дієтолог: «Харчування це доступне, але не дуже по ціні, воно може використовуватися, але переважно людьми зрілого віку, які не можуть пообідати вчасно».
Алла Мороз, кореспондент: «52 роки тому в США почали святкувати Національний день хот-дога. Відтоді вміст його змінювався, але й нині сосиска в булці має неабиякий успіх».

Leave a Reply

avatar
  Підписатися  
Повідомте про
    
Стали свідком новини? Тисніть тут