Перевірки в черкаських ресторанах і кафе виявили шокуючі факти

Небезпечна їжа. У 40% підприємств громадського харчування області санлікарі та працівники стандартметрології знайшли порушення. У чорний список потрапили їдальні, кафе та ресторани. У них не лише господарювали з порушенням законів, але й годували своїх клієнтів неякісними харчами. Далі – в сюжеті.

Санлікарі, працівники служби захисту прав споживачів і стандартметрології минулоріч інспектували заклади харчування та виявили численні порушення. У багатьох їдальнях, кафе та ресторанах господарювали не на совість. За результатами перевірки, санітарні лікарі виявили порушення у 40% закладів громадського харчування. Найбільше вразив ревізорів рівень знання санітарного законодавства та якість продуктів, із яких потім готують людям страви.
Віра Чиж, головний державний санітарний лікар Черкаської області: «Виявлена продукція з простроченим терміном придатності, продукти без документації».
Ревізуючи ресторани, перевіряльники знайшли порушення якості сировини та продовольчих товарів. Тож навіть фірмові страви ресторанів не відповідали держстандартам.
Віталій Бойко, заступник начальника Черкаського обласного управління у справах захисту прав споживачів: «За листопад-грудень ми здійснили 13 перевірок – скрізь знайшли порушення».
Перевіряли інспектори не лише якість обслуговування в харчувальних закладах, але й умови безпечного перебування в них. Приміром, у понад півтисячі перевірених об’єктів господарювали з недотриманням правил пожежної безпеки.

Олександр Євпак, заступник начальника управління Держтехногенбезпеки в Черкаській області: «На 87 об’єктах слід впровадити установки пожежної автоматики».
Така ситуація в області має насторожувати, кажуть фахівці. Адже незабаром футбольний чемпіонат.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Стали свідком новини? Тисніть тут
booked.net