додому Новини на ВІККА ВіККА-новини На День міста черкасці з’їли півтори сотні кілограмів полуниці

На День міста черкасці з’їли півтори сотні кілограмів полуниці

0

На День міста черкасці з’їли півтори сотні кілограмів полуниці. Участь у традиційному кулінарному фестивалі узяли з два десятки харчівень міста. Вони представили оригінальні страви з ягодою. Смакували млинцями, варениками, пирогами, м’ясним рулетом, тортами і навіть полуничними суші. Черкаські майстри вкотре переконали відвідувачів заходу: полуниця – насолода смаку. Найсмачнішим журі видався торт Андрія Крижанівського. Його він виготовив у формі підкови. Цьогорічне свято підтримала почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська.

У сквері Богдана Хмельницького людно. У повітрі – запах випічки. На сцені глядачів розважають живі скульптури. Черкасці вчетверте насолоджуються кулінарними шедеврами із полуницею.
Олег Шемшур, відвідувач свята: «Стараємося скуштувати все, що можливо, бо вдома особливо не покуховариш».
Символічна ягода, кажуть учасники, доповнює не лише солодощі, а й страви з м’яса та риби. Цьогоріч увагу журі та гостей свята привертає полунична галявина із запеченим ягням.
Лариса Меженова, шеф-кухар ресторану: «Це дуже вдала ягода. Ми три роки готували щуку в полуничному соусі, виходило дуже смачно. Цього року придумали страву з ягням. Теж так смачно вийшло».
Тут юрба чекає на порцію величезного торта у формі полуниці. Фахівці черкаської кондитерської чаклували над ним усю ніч. Урешті, презентували десерт, вагою понад сто кілограмів. А кулінар-телевізійник Андрій Крижанівський цього року здивував тортом у формі підкови.
Андрій Крижанівський, кулінар: «Хотів зіграти на ялинках, тоді розглядав ідею рогу достатку, звідси й виникла ідея золотої підкови Черкащини».

Полунична підкова розійшлася швидко. Черкасці не шкодували віддати за мить насолоди 15 грн. А журі не пошкодувало віддати свої голоси саме за цей кулінарний шедевр. Воно визнало торт найсмачнішою стравою цьогорічного фесту. Журі очолила почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська, за підтримки якої і відбувся захід.
Алла Бучковська, відвідувачка свята: «Люди вийшли з хати, спілкуються, це вже добре».
І організатори свята на чолі з Валентиною Жуковською, і відвідувачі заходу переконалися: полуниця – це справді насолода смаку.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version