Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркащина жнивує…

Черкащина жнивує…

-

- Advertisment -

Жнива на Черкащині в розпалі. Комбайни в полі, а третина врожаю вже в коморі. Цьогоріч під посівами ранніх зернових 465 тисяч гектарів ріллі. За словами аграріїв, до збирання ранніх зернових Черкащина підійшла у всеозброєнні: техніки в регіоні – вдосталь, паливно-мастильними матеріалами на період жнивної кампанії область теж повністю забезпечена. Щоправда, урожайність, порівняно з минулим роком, нижча. Причина тому – несприятливі погодні умови. Утім, прості трударі як працювали самовіддано, так і працюють. Темпів своєї роботи не знижують. Мовляв, зараз головне – встигнути зібрати урожай. Будні людей праці дивіться у сюжеті Марини Лук’яненко.

На збиранні врожаю в господарстві «Домантівське» Золотоніського району пліч-о-пліч трудяться батько і син. Екіпаж Ісаєвих – передовий. Володимир Якович – комбайнер зі стажем. На жнивах з 68-го року. Працював на комбайнах «Нива», «Дон», «Домінатор», «Мідіон». Нині чоловік вправно керує імпортним «Нью холендом». Професійними таємницями роботи на сучасному комбайні Володимир Якович ділиться зі своїм сином і помічником Сергієм.
Сергій Ісаєв, помічних комбайнера ТОВ «Домантівське»: «А що ж батько мені радить, все що сам знає, те і радить, якщо я там чогось не знаю, то все те він мені підказує».
Володимир Ісаєв, комбайнер ТОВ «Домантівське»: «Щоб швидко не їздив, щоб низько брав, щоб гарно вимолочував».

Тим часом у їдальні тракторної бригади кухарки Любов Дорофій та Інна Ковтун готують для трударів смачний і поживний обід.
Інна Ковтун, завідувачка їдальні тракторної бригади ТОВ «Домантівське»: «Сніданок, обід, полудень, вечеря та нічний обід. М’ясо, пиріжки, булочки, салатики – все у нас є».
Обід, годинний перепочинок – і знову у бій за кожен стиглий колос.
Жнивують у цей час і у золотоніському господарстві «Красногірське». Досвідчений екіпаж – комбайнер Анатолій Шакула та його помічник Микола Сень – знає: кожна зернинка у господарстві на рахунку. Тож працюють чоловіки сумлінно й на спеку не нарікають.
Анатолій Шакула, комбайнер ТОВ «Красногірське»: «Це робота не легка, з ранку і до вечора, аж доки сонце не сяде».
Агроном господарства Григорій Ігнатенко говорить, що з таким працьовитим колективом збирати урожай – одне задоволення. Заважає трударям хіба що негода.
Григорій Ігнатенко, провідний агроном ТОВ «Красногірське»: «Учора, наприклад, на полі цей край захватив дощик, а той ні, то ми й перескакуємо з поля на поля, викручуємося, як можемо, потихеньку».
Робота кипить не лише на полі, а й на току. Марія Андріївна – завідувачка току – тут з раннього ранку й до пізнього вечора. Жінка має 9 вправних помічників. Говорить, що роботи у жнива вистачає всім.
Марія Різник, завідувачка току ТОВ «Красногірське»: «Завжди роботи багато, тут її мало не буває. Комбайни ставлять, а ми ще десь дві години працюємо, сортуємо зерно, розвозимо, сушимо, якщо десь підмокло, перечищаємо».
Порівняно з минулим роком, урожайність на полях Черкащини цьогоріч менша. Причина тому – зимові морози та літня посуха. Утім, роботи у простих трударів менше не стало. Зараз для них головне – встигнути зібрати врожай.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах деякі тролейбуси тимчасово змінять маршрут

Сьогодні, 7 травня, деякі тролейбуси змінять свій маршрут руху. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міськради. У зв’язку з проведенням ремонтних...

П’ятеро перспективних школярів із Черкас відвідали Німеччину (ВІДЕО)

П’ятеро фіналістів конкурсу за підсумками стажування у Черкаській міській раді здійснили поїздку до німецького Білефельда. Там набули нового досвіду...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x