додому Новини на ВІККА ВіККА-новини Черкащани не знають міри алкоголю

Черкащани не знають міри алкоголю

0

Черкащани не знають міри алкоголю. Особливо у святкові дні. Медики б’ють на сполох: кількість госпіталізованих у цей період людей із діагнозом «алкоголізм» зростає на 15-20 %. А кожен третій із тих, хто «не розрахував» зі спиртним, потерпає від отруєння. Як не стати заручником алкоголю та не перетворити свято на горе – в черговому сюжеті циклу «На замітку».

Цей чоловік потрапив у Черкаський обласний наркодиспансер із діагнозом «алкоголізм». Таких, як він, сьогодні в закладі ще 70. І це тільки початок, кажуть лікарі. Попереду ще поминальні дні та травневі свята.
Анатолій Борозенець, головний лікар Черкаського обласного наркологічного диспансеру: «Я просто боюся, що в нас не вистачить ліжок. Але, звичайно, нікому відмовляти не будемо».
Причину такого аншлагу лікарі пояснюють просто: люди безмірно вживають спиртне. Як результат, кількість госпіталізованих із діагнозом «алкоголізм» у ці дні зростає на 15-20 %. Проте, кажуть лікарі, від вживання алкоголю страждають і ті, в кого залежність зовсім не сформована. Здебільшого, ці люди потерпають від отруєнь.
Геннадій Соловйов, завідувач першого наркологічного відділення: «Если при употреблении алкоголя человек почувствовал опьянение, нужно резко прекратить пить, попить много жидкости и вырвать».
Потім лікарі радять вивести токсини з організму. Неабияк стане в нагоді зелений чай або міцна кава. Допоможе і фітотерапія. За порятунком можна піти і в аптеку, і на базар. Марія Кузьмівна торгує лікарськими рослинами вже не один рік. Каже: ледь не щодня їй доводиться давати поради черкасцям, як позбутися похмільного синдрому чи оговтатись від отруєння алкоголем.

Марія Кузьмівна, продавець лікарських рослин: «Треба наварити 2 літри підмаренника, випити та виблювати».
Допоможуть і відвари звіробою, ромашки, календули, також суміші листя чорниці, барбарису, малини й ожини. Про цілющі властивості рослин, що виводять токсини з організму, говорять і дієтологи.
Олена Івахницька, дієтолог СПА «Райский уголок»: «При первых признаках нужно выпить отвар шиповника или чай».
Після виведення токсинів лікарі радять відновити сили організму. Наприклад, випити склянку кефіру чи бананово-молочного коктейлю. Ці напої допоможуть компенсувати втрачені поживні та мінеральні речовини, як магній і калій. Також усунуть нудоту та нейтралізують надлишок кислоти у шлунку. Якщо ж усі процедури вам не допомагають і в «післясвятковий» день у вас виникає потреба похмелитись – це перший тривожний сигнал.
Похміллю, як і будь-якій проблемі, легше запобігти. Існують прості правила, як прокинутися ранком після застілля з «легкою» головою. Не можна змішувати різні алкогольні напої.

Геннадій Соловйов, завідувач першого наркологічного відділення: «Закуска должна быть жиросодержащая. Например, селедка, масло. А не конфеты, огурчик, хлеб. Нужно правильно питаться».
У черкасців свої секрети успішного застілля.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version