додому Новини на ВІККА ВіККА-новини Черкасці створили «Смачну новорічну країну»

Черкасці створили «Смачну новорічну країну»

0

Кулінарні шедеври – власноруч. Черкасці створили «Смачну новорічну країну». У ній будиночки, жителі та все довкола з пряників та інших солодощів. Упродовж двох тижнів містяни мали змогу навчитися цьому кулінарному мистецтву на майстер-класах. Причому безкоштовно, було б лише бажання. Такий унікальний подарунок мерія міста зробила черкасцям до Нового року. У «Смачній новорічній країні», що в новому торговельному центрі біля Податкової, побувала кореспондентка ВІККА-НОВИН Вікторія Курченко. Своїми враженнями вона поділиться в сюжеті.

Дух перехоплює ще з дверей. Пахощі від солодощів чути аж сюди. Не встигли відкрити «Смачну новорічну країну», а від ласунів уже немає відбою. Очі від різноманіття пряникових шедеврів просто таки розбігаються. Тут навіть на ялинці – їстівні прикраси.
Саша, відвідувачка: «Я їх так нюхаю, они вкусно пахнут».
Олена Миколаївна, відвідувачка: «Воно таке смачне на вигляд. Я в захваті. Отримала такий позитив, бажання вдома все це творитита пекти».
Скільки на виставці експонатів – організатори точно сказати не можуть. Лише пряникових будиночків до сотні набереться. Майстер-класи, де вчили робити такі смаколики, за два тижні відвідали більше тисячі черкасців.
Валентина Шепецька, начальник управління культури та туризму МВК: «Приходили сім’ями, приходили бабусі, дідусі. Дивилися, знайомилися з роботою, приходили молоді, навіть закохані. Всі мали змогу взяти участь, виготовити свою роботу».

Хитрій справі всіх охочих навчав знаний у Черкасах кулінар Андрій Крижанівський. Зізнається, було важко. Від запитань подекуди голова йшла обертом. Робота надзвичайно копітка. Ось цей будиночок в одному з дитячих садочків міста робили аж два дні.
Ірина, учасниця: «Перший день ми робили садочком заготовки, випікали стіни, дах, камін. А на наступний день дітки своїми ручками ось ці бусінки вставляли. Дуже багато вкладено роботи дітей».
І це ще не межа. В декого створення пряникових шедеврів затяглося на тиждень. Зате милуватися цією смакотою, це якщо дозволить сила волі, можна не один день.
Андрій Крижанівський, майстер кулінарної справи: «Тут використовуються такі компоненти, які містять дуже мало вологи, по-перше. По-друге, багато цукру. Крім того, пряничне тісто містить багато прянощів, а прянощі також не дають розвиватися мікроорганізмам. То такі будиночки можуть зберігатися навіть і місяць».
Ідейна натхненниця загальноміського хенд-мейду говорить: побачити аж таку красу не сподівалася. Радіє, що стільки колективів шкіл, садочківі просто пересічних черкасців доєдналися до створення «Смачної країни».
Анжела Одарич, дружина міського голови м. Черкаси: «Цю ідею я запозичила з телебачення. Я хворіла, лежала вдома і клацала каналами. І по каналу «Euronews», здається, був репортаж про те, що подібний захід відбувається вже кілька роківу Норвегії».
Вікторія Курченко, кореспондент: «Цією красою черкасці милуватимуться до вівторка. Того дня пряникові шедеври підуть з молотка. Солодкоїжки, готуйте гаманці. Бо стартова ціна лотів – від 100 гривень».

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version