Новини на ВІККАВіККА-новиниБез млинця не Масляна

Без млинця не Масляна

-

- Advertisment -

«Без млинця не Масляна…» Останній тиждень перед Великим постом, що ознаменовує проводи зими і зустріч весни добігає кінця. Традиційний символ свята Масляної – млинці. Їх господині печуть впродовж усього тижня. Для цього вони використовують найрізноманітніше борошно: пшеничне, гречане, вівсяне та кукурудзяне. Млинці випікають великі й маленькі, до столу подають із різними начинками. Тим, хто ще не встиг насмажити млинців цього тижня, – пропонуємо зробити це зараз разом з кореспонденткою ВІККА-НОВИН Мариною Лук’яненко.

Варіацій рецептів млинців безліч. Кожна досвідчена господиня має власну, перевірену часом, рецептуру. Для менш досвідчених – ВІККА-НОВИНИ у тандемі із кухарем Андрієм Ничипуруком пропонують свій варіант приготування традиційної для Масляного тижня страви.
На півлітра молока беремо 4 яйця, 200 грамів борошна, дрібку солі, цукор за смаком та 3 столові ложки олії. Змішуємо усі складники в окремій посудині та починаємо випікати млинці.
Андрій Ничипурук, кухар ресторану «Тарантела»: «Аби млинці були насправді смачними, я б порадив вам використовувати яйця та молоко лише домашні».
Приготовану суміш Андрій радить наливати ополоником, вправно нахиляючи сковороду у різні боки, аби тісто розтеклося по її поверхні рівномірно. Ще одна професійна таємниця – добре розігріта сковорідка. Мовляв, до неї млинці не прилипають.

Як тільки-но млинець підрум’янився з обох боків, – додає Андрій, – сміливо знімайте його зі сковорідки.
Марина Лук’яненко, кореспондент: «Апробовуємо рекомендації нашого кухаря Андрія: заливаємо… перевертаємо… знімаємо! Три прості кроки – і наш млинець готовий!!!».
Залежно від начинки, млинці можуть бути основною стравою або десертом. Солоні млинці подають до столу із сиром та шинкою, грибами та сметаною, м’ясом і цибулею, маслом та ікрою.
Андрій Ничипурук, кухар ресторану «Тарантела»: «Солодкі млинці можна начинити домашнім сиром, джемом, бананами».
Смак тропічного фрукта гармонійно доповнить підливка з гарячого шоколаду. Кілька вправних рухів кухаря – й святкові «ВІККА-млинці» готові.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x