Новини на ВІККАВіККА-новиниБез млинця не Масляна

Без млинця не Масляна

- Advertisment -

«Без млинця не Масляна…» Останній тиждень перед Великим постом, що ознаменовує проводи зими і зустріч весни добігає кінця. Традиційний символ свята Масляної – млинці. Їх господині печуть впродовж усього тижня. Для цього вони використовують найрізноманітніше борошно: пшеничне, гречане, вівсяне та кукурудзяне. Млинці випікають великі й маленькі, до столу подають із різними начинками. Тим, хто ще не встиг насмажити млинців цього тижня, – пропонуємо зробити це зараз разом з кореспонденткою ВІККА-НОВИН Мариною Лук’яненко.

Варіацій рецептів млинців безліч. Кожна досвідчена господиня має власну, перевірену часом, рецептуру. Для менш досвідчених – ВІККА-НОВИНИ у тандемі із кухарем Андрієм Ничипуруком пропонують свій варіант приготування традиційної для Масляного тижня страви.
На півлітра молока беремо 4 яйця, 200 грамів борошна, дрібку солі, цукор за смаком та 3 столові ложки олії. Змішуємо усі складники в окремій посудині та починаємо випікати млинці.
Андрій Ничипурук, кухар ресторану «Тарантела»: «Аби млинці були насправді смачними, я б порадив вам використовувати яйця та молоко лише домашні».
Приготовану суміш Андрій радить наливати ополоником, вправно нахиляючи сковороду у різні боки, аби тісто розтеклося по її поверхні рівномірно. Ще одна професійна таємниця – добре розігріта сковорідка. Мовляв, до неї млинці не прилипають.

Як тільки-но млинець підрум’янився з обох боків, – додає Андрій, – сміливо знімайте його зі сковорідки.
Марина Лук’яненко, кореспондент: «Апробовуємо рекомендації нашого кухаря Андрія: заливаємо… перевертаємо… знімаємо! Три прості кроки – і наш млинець готовий!!!».
Залежно від начинки, млинці можуть бути основною стравою або десертом. Солоні млинці подають до столу із сиром та шинкою, грибами та сметаною, м’ясом і цибулею, маслом та ікрою.
Андрій Ничипурук, кухар ресторану «Тарантела»: «Солодкі млинці можна начинити домашнім сиром, джемом, бананами».
Смак тропічного фрукта гармонійно доповнить підливка з гарячого шоколаду. Кілька вправних рухів кухаря – й святкові «ВІККА-млинці» готові.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Кабмін спростив проходження ВЛК та уточнив документи для відстрочки: що змінюється?

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №519, якою вніс зміни до порядку проведення ВЛК та отримання відстрочки. Ключове нововведення — спрощення...

Конгрес влад на Черкащині: обговорили питання безпеки та реформи освіти (ВІДЕО)

Обласне засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України відбулося на Черкащині. Учасники спільно обговорили важливі для кожної...

Цікаве:

Компенсація тим, хто надав житло переселенцям: як працює програма «Прихисток»

Програма «Прихисток» передбачає надання компенсації за безоплатне забезпечення  тимчасовим...

Чи вплинуть весняні заморозки на урожай на Черкащині – коментар агронома

Нестабільна весняна погода внесла свої корективи в плани аграріїв...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас