додому Корисне Які краще шини купити для ефективної їзди по місту

Які краще шини купити для ефективної їзди по місту

0

Шини для їзди в міських умовах: на що звертати увагу при виборі, які види гуми кращі.

Шини для міської їзди: Які характеристики важливі для городян

Автомобільну резину купити можна різних типів. Кожен із них свої найкращі якості демонструватиме у певних умовах. Так, для їзди міськими вулицями підходять далеко не всі шини. Як їх обрати – далі у статті.

У багатьох містах України існує одна глобальна проблема – великий трафік. Часто утворюються довгі пробки, в яких нерідко водіям доводиться приймати рішення про той чи інший маневр за лічені миті. Щоб не допустити аварії, потрібна максимальна концентрація водія, а також відповідні шини, які зможуть зманеврувати так, як цього вимагає ситуація. Така гума у широкому асортименті та за низькими цінами представлена в інтернет-магазині https://goroshina.ua/.

Критерії вибору автогуми для комфортної їзди містом

Існує декілька критеріїв, враховуючи які можна купити резину, яка ідеально підходить для експлуатації в міських умовах:

  1. Типорозмір. Почати необхідно з підбору розміру шин, який вказує виробник автомобіля у техпаспорті, на дверях біля водія та кришці бензобака. Невідповідний типорозмір призведе до ускладнення керованості та маневреності, що може спричинити неприємні ситуації на дорозі.
  2. Сезонність. Вибирати шини потрібно за сезоном – літні чи зимові. Вони кардинально відрізняються складом резини, що є ключовим фактором ефективності їзди в різних погодних умовах.
  3. Тип шин. Літні моделі діляться на кілька сегментів – шосейні (швидкісні), дощові, з посиленим каркасом, для їзди по нерівних покриттях. Зимові шини купити можна з шипами або класичного плану.

Для комфортної їзди містом потрібно знати й інші критерії, на які варто звернути особливу увагу.

Профіль та індекси

Профіль – відсоткове співвідношення ширини та висоти покришок. Для їзди містом краще встановлювати низькопрофільні скати (до 55%). По-перше, вони компактніші і більш маневрені, по-друге, мають меншу вагу, що спрощує керованість авто вузькими міськими вулицями.

Шинам із низьким профілем характерні високі швидкісні індекси. Але в умовах міста цей показник не надто важливий. Суттєвіший індекс навантаження, і тут потрібно заздалегідь визначити, скільки і як часто машина перевозитиме важкі вантажі. Від цього залежить, чи зможуть покришки справлятися з підвищеними навантаженнями та своєчасно реагувати на команди водія.

Тип протекторного малюнку

Для міської їзди краще підходять шини із симетрично ненаправленим малюнком на протекторі. На поверхні немає габаритних блоків, без яких важче долати шляхи з поганим дорожнім покриттям або брудом. Для експлуатації по місту потрібна гума, на якій буде якнайменше зайвої ваги.

Що стосується зимової автогуми, то тут вибір очевидний – купувати краще класичні «липучки». Шипованим моделям завжди потрібний сніговий покрив під колесами, який у великих містах регулярно прибирається. На чистій дорозі шини з шипами більш схильні до заносів, видають неприємний гул, ще й суттєво пошкоджують покриття. Та й стійкість до зношування у них набагато гірша, ніж у фрикційних покришок.

Які диски краще купити для їзди по місту?

На резину для міської їзди можна купити диски різного типу. Тут важливо враховувати сезон: для літа варто приглянути литі ковпаки через їхню полегшену вагу та зовнішню привабливість. На зимові шини диски краще встановити сталевого типу – вони набагато міцніші та краще пристосовані до експлуатації у суворіших умовах.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version