додому Новини Черкащина На Черкащині прогнозують дощі і навіть мокрий сніг

На Черкащині прогнозують дощі і навіть мокрий сніг

0
погода
novyny.live

Сіре небо, значні дощі, посилений вітер та зниження температурного фону на 10º – така погода нині на Черкащині. Що принесуть атмосферні фронти на подальшому тижні – розповів Віталій Постригань, директор Черкаського обласного гідрометцентру.

погода
novyny.live

Температура повітря «затрималася» на позначці 6-7º, що зумовлює необхідність подання тепла до будинків.

У північних районах області, де опадів випало найменше, грунт промок до 7 см, на решті площ на Черкащині до 10-25 см, тобто ґрунтова засуха припинилася, вологозапаси поповнюються і тепер початковий розвиток озимих культур залежатиме від температурного режиму. Оскільки, середньодобові температури перевищуватимуть позначку +5º, вегетація триватиме, умов для її припинення у найближчі 10 діб не очікується. Одночасно, дощова волога погода призупинила збирання кукурудзи, цукрового буряку та соняшнику і зумовила списання показника пожежної небезпеки до 1 класу.

У найближчі три доби дощі припиняться, рвучкий вітер поступово стихне. Проте посилиться надходження арктичного повітря. Температура вночі 1º морозу 4º тепла, вдень 7-12º тепла.

За прогностичними моделями, з 20 жовтня розпочнеться «циклонічна безодня». Атмосферні фронти «зависнуть» над нашим регіоном зумовлюючи нову порцію дощів, в ніч на суботу навіть з мокрим снігом. Температура вночі 2-7º тепла, вдень 8-13º тепла, але це вже інша синоптична історія.

Дощова погода погіршить умови проведення господарських підготовчих робіт до зимового періоду, тому не втрачайте погожі дні.

Читайте також:

Черкаська ТЕЦ попереджає: без актів готовності будинки до тепла не підключать

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version