додому Блоги Закликаю всіх купувати наші, екологічно чисті та легальні ялинки

Закликаю всіх купувати наші, екологічно чисті та легальні ялинки

0

Коли деякі екологічні активісти критикують інших громадян за любов до природніх, а не штучних новорічних ялинок, то за логікою таких активістів з землі і картоплю не можна викопувати! Бо природою ж передбачено, щоб та картоплина жила в землі. Чи не так?

А тепер серйозно. Справа в тім, що певні ялинки спеціально вирощують для Нового року. Це якраз найекологічніший спосіб використання природнього ресурсу. Ялинку вирощують з конкретною метою – вона місяць виконуватиме функцію прикраси, а тоді її спалять в печі "Черкаситеплокомуненерго" і отримають від неї тепло. Фактично, це і є природній шлях ялинки. Бо якби вона вмерла в лісі і згнила, то виділила б так само тепло і вихідні продукти. Спалювання на підприємстві лише прискорить процес природнього гниття. Та й ніякої шкоди природі спалювання деревини не принесе!

А тепер подумаємо про штучні ялинки, за які агітують деякі громадяни. Якраз штучна ялинка може принести шкоду. Бо ви ж її не експлуатуватимете вічно. Покористуєтеся 5-10 років і викинете на смітник. Далі її відвезуть на звалище, де вона розкладатиметься тисячу років! Та її навіть екологічно спалити не вдасться. Тому з точки зору екології набагато доцільніше використання природніх ялинок, які були спеціально вирощені, щоб ним милуватися, а тоді добути з них в печі тепло. Це ж біологічний ресурс. Тому наскільки об’єктивною є позиція екологічних активістів, які агітують за штучні ялинки?

І наостанок! Якщо ви купуєте легально вирощену природню ялинку, то даєте роботу і нашим громадянам. А коли купуєте штучну ялинку, то хіба що допомагаєте китайським виробникам, бо, як правило, штучні ялинки завозять нам звідти. Хай ви справді нею користуватиметеся 10 років, та врешті викинете і тоді вона вже забруднюватиме нашу, українську землю…

Закликаю всіх купувати наші, екологічно чисті ялинки, але легальні ялинки, з чіпами. Що в цьому поганого?

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version