додому Блоги З цими аварійниками справжня аварія!

З цими аварійниками справжня аварія!

0

Я живу в старенькому будинку, в якому абсолютно всі комунікації вже давно застаріли. Я твердо переконана, що будинок в аварійному стані, адже ні каналізація, ні водопостачання, ні опалення, ні електрика не працюють так, як слід. Тому дуже часто трапляються ситуації, коли треба щось лагодити.

Якщо вихід із ситуації холодних батарей я зуміла знайти (придбанням електронагрівача), то з’явилась інша проблема – з подачею електроенергії. Проводка настільки стара і зношена, що мій брат, який, слава богу, вдався в батька і вміє робити по дому все, просто жахається і називає її катастрофою. Пральну машинку і обігрівач одночасно увімкнути не можна – світло просто зникає і доводиться все ремонтувати. І було б добре, аби брат завжди був під рукою. Нещодавно ж він був на роботі, коли ні з того, ні з сього у квартирі перегоріла проводка, і я почала шукати людину, яка б врятувала мене від «конца свєта». Обзвонивши кілька служб, я врешті знайшла, хто мені може допомогти: диспетчер СУБу пообіцяла прислати електрика.

Електрик прийшов дуже швидко. Оглянув усе і поставив діагноз: «У вас перегоріла проводка». Я посміхнулася, мовляв, що сталося, й сама знаю, а фахівця викликала, щоб полагодив. Однак усувати неполадку електрик відмовився і попросив підписати акт, у якому йдеться, що моя проблема – не в межах його компетенції. Я обурилася, бо чітко сказала диспетчеру, що згоріла проводка. Невже диспетчер не могла сказати, що це не в їхній компетенції? Коли папери я підписала, електрик мені поспівчував, що я не зможу знайти приватного майстра і запропоновував свої послуги. Не за безплатно, звичайно. Довелося заплатити. 50 гривень. Під грифом «цілком таємно», бо «одна бабка теж учора вмовляла відремонтувати за гроші, а потім усім скаржилась, що я з неї гроші здер». Ні, мені не шкода грошей, адже головне, що в мене з’явилось світло. Однак мене обурює сама черкаська схема заробляння грошей із мешканців багатоквартирних будинків.

Ситуація з електриком – не поодинока. Як у нормальної українки, це були граблі, на які я наступила вже вдруге. Півроку тому у мене були проблеми з каналізацією, вибачте, за подробиці, забився унітаз. У СУБі мені одразу сказали, що послуга платна, бо це не входить у їхню компетенцію. Я була готова на все, і це зрозуміло. Прийшли до мене два сантехніки. На половину суми послуги виписали квитанцію, половину – попросили дати готівкою, бо мовляв, вони зробили навіть те, що не входило в зміст замовлення. Що зробили? А я ж не сантехнік, тому не знаю.

Вас нічого не напружує у ситуації, коли люди, яким платять зарплату із нашої немалої квартплати, беруть із нас додаткові гроші за виконання тієї ж оплаченої роботи? Чи зарплату вони отримують просто за те, що ходять на виклики, а за роботу мають брати окремо? Якийсь подвійний розрахунок, їй-богу. Мене це напружує. Дуже.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version