БлогиЯк з парковки дорогу зробили: у Черкасах з’явилося дивне...

Як з парковки дорогу зробили: у Черкасах з’явилося дивне перехрестя

-

- Advertisment -

Одне з небезпечних перехресть міста тепер регулюється світлофорами – таку радісну новину про перехрестя Орджонікідзе (відтепер – Амброса) – Героїв Сталінграду розтрубили ЗМІ цієї зими. Владці постаралися встановити новенький світлофорний комплекс. На нього із міського бюджету заклали 400 тисяч гривень. Сумнівів у тому, що світлофори там потрібні, у мене особисто немає. Однак їхнє встановлення у такому вигляді, як зараз, зробило перехрестя суперечливим Правилам дорожнього руху. Чому? Пояснюю.

Перехрестя Орджонікідзе – Героїв Сталінграду Т-подібне. Якщо їхати у сторону річкового порту по Героїв Сталінграду, то повертаючи на перехресті наліво, ви з’їжджаєте з головної дороги на прилеглу територію, себто на парковку торговельного центру "Дніпро-Плаза".

При цьому світлофорні об’єкти комплексу, які регулюють рух при виїзді з парковки на перехрестя, по суті, прирівнюють прилеглу територію торговельного центру до вулиці Орджонікідзе. Як результат – збивають з пантелику водіїв.

Змоделюємо ситуацію на фото, вказаному нижче. Сірий "Сузукі" (на фото під №1), який рухається по вулиці Орджонікідзе, повертає наліво. Білий "Форд" (на фото під №2), який виїжджає назустріч з парковки торговельного центру, їде прямо. Хто кого має пропустити? Якщо вірити світлофору, то "Сузукі" має пропустити "Форда" і лише потім повернути наліво. Якщо ж вірити знаку "Парковка" та її статусу "прилегла територія" – то все-таки пріоритет у русі має "Сузукі".

Я проїжджаю це перехрестя "за згодою", пропускаючи зустрічну машину з парковки, або ж їду першим, якщо пропускають мене. Але ж упертих та неуважних водіїв, які можуть утнути аварійну ситуацію, вдосталь.

То чого ж не вистачає на цьому перехресті? – запитав я у представників поліції. Задумалися навіть вони. Як на мене, вирішить проблему лише "кирпич" (знак 3.21 "В'їзд заборонено") з боку парковки, тобто заборона виїзду на перехрестя. В такому разі частина світлофорів, яка "дивиться" у бік парковки, просто зайва. Отже – можна було і зекономити. Або ж перенести їх на інші проблемні перехрестя.

Можливо, фахівці сектору організації дорожнього руху Національної поліції все ж таки знайдуть рішення. А фахівці управління вуличної інфраструктури – подумають, де було б краще задіяти "зайві" світлофори.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій Могилко
Сергій Могилко
черкаський журналіст
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x