БлогиЯк Сагайдачного, Грушевського, Старицького…зробили рекламістами горілки?!

Як Сагайдачного, Грушевського, Старицького…зробили рекламістами горілки?!

-

- Advertisment -
От читаю, що одна горілчана кампанія «патріотично» готується зустріти День Конституції України…акцією знижки цін на горілку із зображенням визначних українців.
Нагадаю, що «обличчям» української горілки вже є наші Гетьмани Петро САГАЙДАЧНИЙ, Петро ДОРОШЕНКО…Голова Центральної Ради УНР та визначний історик Михайло ГРУШЕВСЬКИЙ, відомий письменник і творець українського побутового театру Михайло СТАРИЦЬКИЙ.
Найбільшим історичним цинізмом є рекламно-горілчане використання імені «святого і благовірного Гетьмана» Петра Сагайдачного. Загальновідомо, що саме Гетьман впровадив жорстку антиалкогольну дисципліну у війську. Сам не пив та строго заборонив козакам вживати оковиту. За порушення цієї вимоги під час воєнних дій порушника могли стратити, а під час морських походів – викинути в море.
Про ГРУШЕВСЬКОГО – «ПРЕЗИДЕНТА» окрема історія. Коротко кажучи, з формально-правової точки зору він ЖОДНОГО ДНЯ не був у статусу Президента.
Із СТАРИЦЬКИМ і ЛЕВИЦЬКИМ – ще сумніше. На сайті авторів, не проти ночі буде написано, алкогольного бренду «Старицький&Левицький» читаємо таке:
«Бренд отримав назву на честь двох легендарних особистостей, які відігравали значну роль в становленні України на початку XX століття: пана Старицького – видатного діяча культури і пана Левицького – підприємця». Якщо про якого Старицького йдеться, навіть без імені, всім зрозуміло, то який саме Левицький, із багатьох знаних в Галичині діячів, визначити складно. Між іншим, на моє запитання: який саме Левицький пропагує їхню горілку – власники бренду так і не відповіли!
Про правові підстави використання імен ВЕЛИКИХ УКРАЇНЦІВ, а точніше їхню відсутність, навіть не згадаю!
Тут порушено цілу низку вимог і приписів Закону України «Про рекламу».
Я ще по-людськи розумію, якби ГОРІЛЧАНІ ЗАРОБІТЧАНИ стали меценатами музейних закладів, видавничих проектів чи просвітницьких акцій щодо популяризації цих визначних історичних діячів, яких вони використовують у свої комерційних інтересах.
А так – просто ГАНЬБА ГАНЬБОЮ!
П.С. Це ще один приклад тотального нехтування в Україні вимог авторського та інтелектуального права, попри діяльність спеціально уповноважених на його застосування та контроль інститутів.
Для прикладу, команда Фонду «РІДНА КРАЇНА» постійно потерпає від нахабних крадіжок нашого авторського бренду «7 ЧУДЕС УКРАЇНИ» та «7 ЧУДЕС КИЄВА», як його складової!
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Микола Томенко
Микола Томенко
Громадський та політичний діяч України
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x