БлогиХто "заробляє" на зупинках у Черкасах?

Хто "заробляє" на зупинках у Черкасах?

-

- Advertisment -

Нова влада – нові зміни, головне, щоб на краще.

На минулому тижні міський голова Черкас Анатолій Бондаренко розказав журналістам "ІнфоМіст", що планує до кінця 2016-го року замінити в Черкасах усі зупинки. Добра новина для Черкас. Нарешті люди чекаючи транспорт не будуть мокнути під дощем, замерзати під опадами снігу чи смажитися (в прямому сенсі слова!) на літньому сонці.

Черкаський очільник зазначив, що проблему потрібно вирішити раз і на завжди. Також Анатолій Бондаренко нагадав, що в місті вже замінили вісім зупинок. Вартість кожної – 48 900 грн.

– Випускають їх у нас на Черкащині, в Монастирищі, де міський голова – батько одного з наших депутатів (мером міста є батько депутата міськради від РПЛ Сергія Тищенка). Насамперед ми хочемо надати роботу черкащанам. 50 зупинок будуть коштувати 2,5 млн грн. Це вже буде половина зупинок, що є в місті Черкаси. У місяць – 5, 10, 20 зупинок… Наступного року, думаю, ми завершимо роботи із реконструкції повністю зупинок, – зазначив Анатолій Бондаренко.

Та є одне але. Як каже Анатолій Бондаренко одна така зупинка обійдеться міському бюджету Черкас 49 тис. грн. Ось такі зупинки вже встановили у Черкасах на вулицях Хоменка, Ільїна, Героїв Сталінграду, Пастерівська та Вербовецького.

І ці зупинки коштують 49 тис. грн. за штуку. А ось такі зупинки пропонують на порталі "Prom.ua" різні фірми-виробники. Тут тобі і пофарбований стальний каркас (колір обирає замовник), стінки та дах зроблені з полікар-боната. Зупинка завширшки – 3800 мм, висота її – 2500 мм, глибина – 1600 мм. Це "зупинковий комплекс А-4" такі ж, які встановили у Черкасах, та ці комплекси коштують в 2,5 рази дешевше. Чому запитаєте ви?

А ось виробник із Харькова пропонує зупинки від 5 тис. грн

А ось знову "зупинковий комплекс А4" за 18579 грн. але вже від київського виробника і це не оптова ціна, та якщо зробити замовлення навіть на 5-10 штук, то виробник надає знижки до 10-15%.

Уявляєте скільки можна заощадити, якщо замовити 30 або навіть 50 комплексів у одного виробника? Це при тому, що вони вже в 2,5 рази дешевше від ціни по якій Черкаси замовили зупинки в Монастирищі. А чи був проведений тендер і які виробники в ньому приймали участь?

То добра справа робиться чи як завжди?

Впевнений, що Анатолій Бондаренко за браком часу просто не вивчив це питання та якщо все ж таки до нього долетить ця інформація, то він звичайно розгляне всі можливі варіанти для економії міського бюджету, бо гроші у бюджеті взялися з кишень звичайних черкащан.

Та на додачу скажу, що за кошти, які "визначили в міській раді", а саме 48900 грн. на одну зупинку, можна встановити комплекс з обігрівом та кондиціонером. Наприклад такий.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами. До простору «Затишно space» черкащанки могли прийти разом зі своїми...

Поліція повідомила деталі смертельної ДТП на Уманщині

Автопригода сталася біля села Паланка Уманського району. Зіткнулися автомобілі ВАЗ та Fiat, внаслідок чого є загибла і постраждалий. За...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x