БлогиХто намагався захопити Будинок природи?

Хто намагався захопити Будинок природи?

-

- Advertisment -

Тільки що повернувся з черкаського Будинку природи. Там у складі комісії дивилися, якої шкоди нанесли рейдери.

Було відрізано вхідний замок, замки в 217 кімнаті, в якій лежали документи. Частина документів зникла, зникли всі ключі, що там висіли від кімнат, зрізаний замок зі щитової на 2-му поверсі, зрізані і замінені замки в підвальне приміщення будівлі (щитова), не знайдено ключа від сейфу (можливо, і там щось зникло).

Але найбільш цікава картина відкрилася, коли комісія піднялася на дах. Там також зрізані всі замки, при цьому випиляно частину металевих дверей, бо там був внутрішній замок. На даху є металеві конструкції (двутавр 200 мм), швелери 160 мм і кілька (6 чи 9) місць з нещодавно забетонованими анкерними болтами.

Таке враження, що без проекту рейдери намагалися нашвидкоруч встановити потужну антену (напевне UMC), бо антени Укртелекому та Київстар там уже стоять. При цьому місця встановлення анкерних болтів були вибрані неправильно, тож це могло б призвести до пошкодження даху. Зараз дах розгерметизовано, пошкоджена м`ягка покрівля через ці роботи. Бетон ще не затвердів (мабуть, 2-3 дні як місця було забетоновано), мішки з-під цементу, будівельне сміття, опалубка – все говорить про те, що тут працювало кілька робітників.

Голова товариства Олександр Роджа розповідав, що коли він був заблокований у приміщенні, приїзджав автокран. Отже, версія така: Шевчук Василь Якович, екс-міністр охорони навколишніго середовища, який офіційно не є керівником Українскього товариства охорони природи, надав усне розпорядження (наказів не було) людям вчинити протиправні дії з майном, яке Українському товариству природи не належить.

Хтось від імені Українського товариства охорони природи уклав договір з Державною службою охорони, яка не перевіривши реєстр прав власності на майно (???) стала співучасником рейдерського захоплення приміщення Будинку природи. Договір з ДСО укладено 5 листопада, 7 листопада почалось захоплення, яке тривало до 12-го листопада.

Щоб вийти на слід рейдера, прокуратурі слід дізнатися, з якого рахунку і хто саме оплачував ДСО за ці послуги (це дуже просто). Зараз договір між УТОП та ДСО розірваний (слава Богу, там також не зовсям дурні люди), і ДСО зняла свою варту.

Що цікаво: обласне управління МВС, прокуратура на повідомлення про рейдерськіе захоплення не реагувало і в ситуацію не втручалася. Тільки після втручання громадськості (Самооборона, Автомайдан), активної позиції частини журналістів ситуація почала нормалізуватися. Звідси висновок: поки що силові органи не реформовано, громадянам, підприємствам, організаціям не слід чекати допомоги від них. Якщо у вас будуть відбирати вашу власність, краще телефонуйте своїм друзям та знайомим, громадським організаціям, журналістам. А ось друзі познаються в біді.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Анатолій Рекун
Анатолій Рекун
громадський діяч, директор черкаського Ресурсного центру АНГО
- Advertisement -

У Черкасах видаватимуть гуманітарну допомогу для тваринок-переселенців

Черкаська обласна організація Українського Червоного Хреста за підтримки Humane Society International (HSI) розпочинає видачу корму для тварин, які зі...

Внаслідок ДТП загинув рятувальник зі Звенигородщини

Сьогодні, 7 травня, попрощалися з рятувальником Віктором Гончаром, який загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє пресслужба ГУ...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x