БлогиХто і за що відправив у відставку Вадима Гайовича

Хто і за що відправив у відставку Вадима Гайовича

-

- Advertisment -

Ще у травні минулого року я на прикладі Черкащини застерігав щодо загрози розтягування України на "удільні князівства" олігархів з застосуванням місцевих псевдополітпроектів ("Черкащани", "Відродження", "Наш край" тощо).

Нова олігархічна політична експансія була очевидною вже в ході перших виборів у ОТГ на Черкащині навесні, що пройшли з відвертим застосуванням "бандитських" методів у стилі колишніх регіоналів – побиттям і залякуванням опонентів, "чорним піаром", масовим підкупом та фальсифікаціями, особливо у райцентрі м. Шпола.

Зокрема, як народний депутат України я зробив відповідні депутатські звернення до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та Президента України Петра Порошенка з вимогою розслідування цих фактів, а також з застереженням щодо загроз демократичному устрою, верховенству права та правопорядку від таких процесів, які, очевидно, влада залишила без жодної уваги.

Останні півроку 2017 року та вибори у майже 20 ОТГ засвідчили, що відбувається відпрацювання майбутньої монополізації влади різними методами в новоутворених ОТГ як "феодальних уділах", зокрема як це було реалізоване у Шполянському, Канівському, Уманському і Жашківському районах, та формування псевдо-партіями "Черкащани" спільно з місцевим "Відродженням" "удільного князівства" в масштабах області, підконтрольного місцевій олігархії на Черкащині.

Водночас, вималювався і головний "замовник і режисер" політичної перемоги олігархату на Черкащині – олігархічна група МХП (ТМ "Наша Ряба") відомого олігарха-мільярдера Юрія Косюка, що, як відомо, має значні бізнесові інтереси в області і розбудовує плани подальшої масштабної бізнесової експансії в регіоні, зокрема у серці козацької України – на Чигиринщині.

Схоже, стратегія олігарха полягає у встановленні тотального політичного контролю над областю, щоб торгуватися за підтримку на наступних президентських виборах з головними кандидатами із олігархічного минулого нашої країни – Порошенком або Тимошенко.

"Ціна" підтримки на президентських і далі парламентських виборах, очевидно, буде віддача на відкуп і "кормлєніє" олігарху "удільного князівства" Черкащина.

Черкаська облорганізація Радикальної партії Олега Ляшка під моїм проводом, а також під керівництвом мого партійного заступника, тепер вже колишнього заступника голови облради Вадима Гайовича, фактично єдина в області чинила активний і всебічний спротив цій олігархічній політичній експансії та представляла реальну загрозу планам олігархату на майбутнє.

В цьому фундаментальному протистоянні з олігархатом, здавалося б, мали об’єднати зусилля усі демократичні політичні сили, включно з Батьківщиною, Свободою, Укропом. Однак останні, схоже, вирішили скористатися інтересом олігархату в "зачистці" області від Радикальної партії Олега Ляшка та допомогти йому з тим, щоб хоча б послабити, якщо не знищити конкурентів – радикалів.

Тож, як це не протиприродно, але інтереси олігарха та деяких представлених в обласній раді "опозиційних партій Майдану" співпали, наслідком чого стало поєднання зусиль фракцій "Черкащани" та "Відродження" із батьківщинівцями, свободівцями та укропівцями у абсолютно безпідставному і навіть скандальному знятті заступника голови облради від РПЛ Вадима Гайовича з посади.

До речі, це відбулося попри неодноразові запевнення відповідних партійних керівників і народних депутатів від Батьківщини і Укропа у Києві про начебто неможливість таких підступних дій з боку їхніх партійців в інтересах олігархату.

Не виключено, що Батьківщина серйозно плекає надію, що передвиборчі терези підтримки олігарха між Порошенком і Тимошенко зрештою схиляться на користь їхньої лідерки. Не даремно, народний депутат від Черкащини і зять одного з парламентських лідерів Батьківщини відомий як головний на підтанцьовці в інтересах олігарха у Верховній Раді.

А для інших "майданівців" в обласній раді, інтерес до послаблення опозиційного конкурента, схоже, домінує над інтересами пересічних громадян та об’єднанням зусиль демократів перед наступом олігархату.

Ну що ж, як кажуть в народі, "нам своє робить".

Ми не схилимо голови перед цим олігархічним монстром, який вже, фактично, залякав або купив більшість політичної і медійної еліти Черкащини, і готові боротися з ним до кінця.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Віктор Вовк
Віктор Вовк
народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка, куратор Черкаської області
- Advertisement -

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами. До простору «Затишно space» черкащанки могли прийти разом зі своїми...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x