додому Блоги Вимагаю зупинити "безпрєдєл" у сфері ЖКГ

Вимагаю зупинити "безпрєдєл" у сфері ЖКГ

0

"Безпредєл" в житлово-комунальній галузі міста треба припинити! І негайно!

Останні два місяці ми стаємо свідками скандальних ситуацій, коли директор департаменту ЖКГ, колишній регіонал, Андрій Наумчук укладає без тендерів угоди на різноманітні послуги з фірмами, які, м’яко кажучи, або нещодавно створені, або напряму пов’язані з одним із депутатів міської ради. Але найбільше обурює "ціна питання". Провівши тендер, ми заощаджуємо бюджетні кошти, а так за "безтендерними" угодами маємо шалене розтрачання з міського бюджету.

Пан Наумчук наприкінці минулого року уклав без тендеру дві угоди з ПП "Черкаси-інстрой" на ремонт вулиць Дахнівської та вул. Університетської.

По першому договору вартість робіт – понад 1 млн 100 тис. грн. За ці кошти ПП "Черкаси-інстрой" мало б відремонтувати спуск по вул. Дахнівській. Хоча перед цим готувалася тендерна документація, проект і кошторис. За цими документами вартість робіт не перевищувала 770 тис. грн. Проте за два дні до тендеру пан Наумчук вирішує, що тендер не потрібен, і укладає угоду напряму із фірмою. Причому кошти на рахунок підприємства потрапляють максимально швидко – буквально за кілька днів. Сприяє цьому, мабуть, лист-прохання від секретаря міської ради Олександра Радуцького до керівництва казначейства.

По другому договору також не було тендеру. Договір на ремонт вул. Університетської укладають з тією ж ПП "Черкаси-інстрой". На рахунки фірми перераховують кошти авансом у прискореному темпі.

Що це за фірма така? ПП "Черкаси-Інтерстрой" зареєстроване за адресою м. Черкаси, вул. Корольова, 11. Таку ж адресу має ПП ДП "Електромонтаж – 424", засновником якої є депутат Черкаської міської ради Володимир Халай – друг і товариш секретаря міської ради Олександра Радуцького.

Перейдемо до іншого питання.

Ще один "витвір" Наумчука – це договір з приватним підприємцем Троянченко на капітальний ремонт каналізації на розі Гоголя та Котовського. Є підприємець, який оцінив ці роботи в 30 тис. грн. Однак Наумчук уклав угоду без тендеру з приватним підприємцем на суму в 320 тис – у десять разів більше, ніж рахував інший підприємець! Видно, що фірму лобіює хтось з чиновників міськвиконкому: договір підписаний 5 листопада, 6 листопада – виставлений рахунок на аванс, 7 листопада – профінансований, 10 листопада – проплачений казначейством.

Я вже мовчу, що задокументований факт, що фірма в кошторисі відобразила закупівлю піску, а в натурі його там і не було.

Днями стало відомо, що Андрій Наумчук уклав угоду на очистку каналізації. Сума договору – 70 тис. У той час, як попередній переможець тендеру виконував ці роботи у 100 разів дешевше. Більше того, якщо раніше підрядник мав виконувати такі роботи негайно, то зараз про терміни сором’язливо промовчали. Укладається угода з цікавою фірмою "Черкаси-доргстрой". Виявляється, співзасновником цієї фірми є дружина депутата міської ради Володимира Халая.

У мене виникає чимало запитань.

Чому угоди укладаються без проведення тендерів?

Як може статися так, що одна людина одноособово вирішує з ким підписувати договір, а з ким ні?

Хто "стимулює" чиновника-регіонала укладати угоду з фірмами, де власником є родина депутата?

Чому ще досі не реагують правоохоронні органи і мовчить громадськість?

Враховуючи вищевикладене, ініціюю створення тимчасової депутатської комісії з вивчення усіх договорів, укладених Андрієм Наумчуком за останній рік. Ми маємо знати, куди і кому скеровуються кошти з міського бюджету!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version