БлогиВідтепер пенсії інвалідів збільшено

Відтепер пенсії інвалідів збільшено

-

- Advertisment -

Протягом останнього місяця через Facebook, листи, дзвінки, звернення народних депутатів доводилося відповідати на одне і те ж питання: чому після підвищення соціальних стандартів з 1 вересня 2015 року не відбулося автоматичного підвищення пенсійних виплат інвалідам ІІІ групи та державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

Пояснював раніше і детально поясню зараз. Півтора роки тому 25 березня 2014 року, попереднім складом Уряду було ухвалене рішення не прив"язувати ці пенсійні виплати до прожиткового мінімуму, а встановити її фіксований розмір на рівні 949 гривень. Таким чином, після підвищення прожиткового мінімуму з 1 вересня 2015 року до 1074 гривень, підвищення пенсійних виплат інвалідам ІІІ групи та державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам не відбулося. Їх розмір і надалі складав 949 гривень.

На мій погляд, попередній склад Уряду припустився помилки і вчора на засіданні Кабінету міністрів вона була виправлена.

Уряд знов встановив розміри пенсійних виплат інвалідам ІІІ групи та державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам на рівні прожиткового мінімуму (сьогодні це 1074 гривні).

Відтепер зазначені громадяни (а їх в Україні – 620,4 тисячі) отримуватимуть пенсійні виплати у розмірі на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, як і передбачено нормами Конституції України. І надалі при підвищенні прожиткового мінімуму їхні виплати будуть збільшуватися автоматично.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Павло Розенко
Павло Розенко
Міністр соцполітики України
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x