БлогиВідсвяткуймо ЖИТТЯ!

Відсвяткуймо ЖИТТЯ!

-

- Advertisment -

Буденного літнього вечора черкащанка Люда не хотіла після роботи йти додому, попри те, що в неї страшенно боліли ноги у нових босоніжках. Їй не давали спокою новини останнього тижня і дуже хотілося з кимось просто поговорити за келихом пива…

Спочатку її ошелешила одна новина: сусід приятельки у свої 43 роки помер від раку…

Наступного дня потелефонувала найближча подруга, сказала, що зустріла сусідку, яка заплаканою йшла додому: їй поставили жорстокий діагноз – рак.

Того ж тижня Люда зустрілася із 26-річною подругою. Та не вживає спиртне і кожні 20 хвилин запихається якимись пігулками: лікується – онко… Вона повна енергії і каже, що не збирається вмирати і вірить у ефект плацебо. Жартує, що її зачинали якраз протягом місяця після Чорнобильської катастрофи, і за це вона розплачується… Чорнобиль. Коли сталася аварія, експерти прогнозували, що його наслідки люди відчують через 25 років. І, як бачимо, відчувається. Вже.

Ще через пару днів рак виявили у Людиної куми. Її скоро оперуватимуть. Однак вона нікому навіть говорити не хоче. Не бажає, щоб її жаліли.

Нині кожний 270 українець має діагноз рак, кожний 50-тий українець хворів чи хворіє певним онкологічним захворюванням. За останні 10 років кількість хворих збільшилася на 25% і продовжує зростати на 2,6-3% на рік, ця тенденція також супроводжується «молодінням» раку. Щороку в Україні виявляється більше 160 тис. нових випадків злоякісних новоутворень, майже 100 тис. жителів вмирають від раку, причому 35% померлих— особи працездатного віку. Кожну годину реєструється більше 20 нових випадків захворювання, а 10 мешканців України помирають від раку.

Однак ці цифри нічого не кажуть тим, хто сам або його близькі не зіштовхнулися з онко. Тільки під дверима в лікаря починаєш цінувати життя і згадувати, що не встиг зробити. І коли онколог навіть не виносить смертний вирок, але каже: «Ну що ж, жити Ви будете», розумієш, що міг і не жити. І за щастя сприймаєш інформацію: «Можна обійтися без оперативного втручання». І тоді тільки пацієнти онкодиспансерів починають влаштовувати для себе і для своїх близьких свято життя і переглядають цінності. А може, не варто чекати, поки опинитесь під дверима, на яких написано «Онколог»?..

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Юлія Фомічова
Юлія Фомічова
журналіст
- Advertisement -

“Черкаські Мавпи-Дніпро” стали першим півфіналістом Суперліги з баскетболу

Черкаські Мавпи виграли у Запоріжжя чвертьфінальну серію плей-оф 2:0 і першими вийшли до півфіналу. Про це інформує сайт Черкаських...

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x