додому Блоги Види туризму в Черкасах

Види туризму в Черкасах

0

Давайте розберемося, що таке туризм. Дехто чомусь вважає, що туризм – це приїхати подивитися архітектуру, покупатися на пляжі, відвідати музей і поїхати звідси. Це трошки не так.

Види туризму

Спортивний туризм

Це власне те, що наша команда "Вільних демократів" робить з 2006 року. Кожен спортсмен, який приїжджає в Черкаси – це потенційний інвестор. Вони живуть в готелях, скуповуються в наших магазинах, пересуваються нашим громадським транспортом. 200-300 грн цей спортсмен залишає в економіці міста.

Що треба зробити? Департамент освіти, управління спорту, різноманітні Федерації мають лобіювати Черкаси, як місце для проведення Всеукраїнських змагань. Традиційно Черкас є базою для проведення таких змагань: із греко-римської боротьби (ідеально підходить наш КП "Будівельник"), тріатлону (Долина троянд, розширена свого часу нашою командою вулиця Гагаріна), стрільби із луку (в зимовий період – КП "Будівельник", в літній – майданчик на ФОКу по вулиці Ярославській (теж свого часу збудований за Одарича).

Ми маємо унікальну берегову смугу і Дніпро. Це можливість для проведення всеукраїнських змагань з пляжного волейболу (проводяться в Черкасах), пляжного футболу і змаганнях на байдарках і каное.

Окрім того, для повного розвитку спортивного туризму у нас повністю відсутнє три речі: гребний канал (тоді всі змагання, пов’язані із греблею можуть проходити в Черкасах), великої концертно-спортивної арени (будівництво на стадії проекту), наявність спортивних майданчиків на 16 кілометровій пляжній зоні.

Влада має поставити собі задачу: не менше 30 Чемпіонатів України в Черкасах. При цьому щороку збільшувати цю цифру на 5. Орієнтовна кількість спортсменів, яка може відвідати Черкаси, 15-20 тис.

Лікувальний туризм

Думаю, ті хто часто буває за кордоном, погодиться, що лікування в Україні дешевше, ніж в Європі. Наприклад, в Черкасах полікувати зуби коштує від 100 євро. А в Німеччині чи Австрії – від 1000 євро.

А вартість інших процедур, які надаються в приватних і навіть комунальних лікарнях?
У цьому випадку треба звернути увагу на готелі. Іноземний турист має десь залишитися. А готелів у нас на пальцях однієї руки можна перерахувати.

Подієвий туризм

Це те, що намагається робити команда "Книжкового Маестро", організатори "Гайда-Фесту", агентство Ольги Касянової, автоклуб "Черкаси". На фестивалі, які проходять в Долині троянд, чи навіть авто гонки на черкаському аеропорті, приїжджають люди з інших міст. Знову ж таки – це турист. Наш. Український. Який приїздить на пару днів, але залишає в економіці міста 200-300 грн.

Корпоративний туризм

Наявність великих концерт-залів чи приміщень для проведення презентацій і навчань – дає поштовх до розвитку корпоративного туризму. Великі компанії з Києва привозять увесь свій штат в 300-400 людей на вихідні. Вдень навчання, а увечері відпочинок в Черкасах, на черкаських островах тощо.

За Генеральним планом якраз на "Митниці" мали б збудувати такі центри. Але, на жаль, нинішня влада мера Бондаренка поставила хрест на аквапарку, картинній галереї, конференц-центру, а натомість дала дозволи на будівництво житлових будинків.

Пізнавальний, відпочинковий туризм

Кемпінги, відпочинок на островах, бушкрафт в Мошногірському лісі чи в Холодному Яру… Все це мрії. Бо черкаській владі начхати на розвитку туристичної галузі. Ми втрачаємо час. Дорогоцінний час. Нас уже обігнала Вінниця, Луцьк, Полтава. Навіть Кропивницький…

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version