БлогиВеликодній подарунок для українців від Яценюка

Великодній подарунок для українців від Яценюка

-

- Advertisment -

У черговому зверненні до українського народу прем’єр-міністр надав традиційну інформацію про те, як життя українців "невпинно покращується", і зробив унікальну за цинізмом заяву про те, що він дав вказівку уряду готувати індексацію пенсій та заробітних плат на 6%.

Якби таку заяву зробив відповідальний політик чи посадовець, то це прозвучало би так: "Я дав вказівку моєму уряду виконати Закон про Державний бюджет України". Адже це не добра ініціатива прем’єра, а зобов’язання уряду виконати цю норму чинного Закону!

Це якщо говорити про форму. А зміст такої заявив ще сумніший. Як відомо, одна з причин мого виходу з коаліції полягала в тому, що уряд та коаліція відмовились від своїх передвиборчих зобов’язань щодо забезпечення гідних заробітних плат і пенсій людей та підвищення якості життя людини.

Нагадаю, що бюджетом на 2016 рік до 1 травня була передбачена мінімальна пенсія 1074 грн, а мінімальна заробітна плата 1378 грн.

Після моєї критики і критики багатьох експертів про абсурдність і неадекватність таких мінімальних зарплат і пенсій, на які в принципі не можливо вижити в Україні (адже "ціна життя" одного дня українця оцінена владою у менше ніж 2 долари), Голова ВР та коаліція пообіцяли НЕВІДКЛАДНО, одразу ж після ухвалення бюджету (тобто, після Нового року) створити відповідну робочу групу і почати змінювати бюджет на краще в інтересах народу.

Інформую, що станом на 21 березня 2016 року ніхто з керівників держави жодного разу не згадав про свої обіцянки покращити бюджет і створити таку робочу групу…

Більше того, всі спроби відновити бодай базові соціальні речі, провалені в урядовому бюджеті, натикалися на вето. Для прикладу: ухвалений конституційною більшістю парламенту законопроект про необхідність бодай часткового фінансування з бюджету профтехосвіти з ініціативи уряду заветований Президентом.

Але повернемось до Великоднього "подарунку" від Яценюка, адже початок так званої індексації у 6% співпадає з великим християнським святом – Великоднем.

Отож, порахуємо, яке "щастя" чекає на пенсіонерів, велика кількість яких живе на мінімальну пенсію, і на велику кількість людей, які отримують якщо не мінімальну, то не набагато більшу заробітну плату.

Якщо порахувати індексацію Яценюка, то збільшення складе: 64,44 грн для пенсіонерів та 82,68 грн – для тих, хто отримує мінімальні зарплати.

Щоб зрозуміти, наскільки якісно покращиться життя українців після такої індексації, пропоную застосувати замість міжнародного "індексу БігМака", у якості індикатора купівельної спроможності "індекс "Київського торту". Це буде більш зрозуміліше пересічному громадянинові України.

Отож, на сьогодні середня ціна стандартного (кілограмового) "Київського торту" – 225 грн (від 215 до 260 грн). Таким чином, "Великодній подарунок" від влади складе: для пенсіонерів – біля чверті, а для працюючих українців – біля третини "Київського торту"!

Причому це за умови збереження сьогоднішніх цін…

Отакий "Великодній подарунок" від нашої влади: "і ні в чому собі не відмовляйте…"

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Микола Томенко
Микола Томенко
Громадський та політичний діяч України
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x