БлогиВбивство комунальної галузі Черкас

Вбивство комунальної галузі Черкас

-

- Advertisment -

Комунальну галузь Черкас вбивали цинічно, швидко і зі смаком.

Тарифи на квартплату, один управитель, 320 млн. грн в одні руки – це вже не секрет Полішенеля. Це вже реальність і історія. Тепер про наслідки цієї афери для містян.

Мер Бондаренко і його команда готувалася до знищення комунальної галузі давно. Його афера із заміною СУБів на приватника коштувала місту і жителям Черкас підвищених тарифів і додатково 30 млн. грн. Окрім великих платіжок, теперкожен житель (дитина чи пенсіонер, людина з інвалідністю чи звичайний працівник) мають заплатити ще по 120 грн кожен.

За останні два роки з міського бюджету на придбання тракторів для КП "Соснівська" та "Придніпровська СУБ" було скеровано 2,5 млн. грн. Нову техніку купували, щоб підприємства мали можливість брати участь у конкурсі на управління будинками. Але до конкурсу їх не допустили. СУБи мали техніку, людей, приміщення, бази, але їх свідомо чи не свідомо (це має перевірити слідство) "зарізали" ще на етапі подачі документів! Ці 2,5 млн. грн – це кошти громади Черкас. Кошти тих, хто платить податки в міський бюджет.

У рік ці два комунальні підприємства сплачували 8 млн. грн ПДФО. Цей податок йшов у міський бюджет. З нього потім платили за вивезення сміття, освітлення вулиць, видавали зарплату вчителям і вихователям дитячих садочків. Фактично два СУБи утримували за рахунок податків чотири дитячі садочки! Тепер цього не має!

За рік КП "Соснівський СУБ" і КП "Придніпровський СУБ" сплачували до державного бюджету 12 млн. грн у вигляді ПДВ. Нині черкаські фіскали не дорахуються цієї суми! Де вони їх братимуть? На кого ляже компенсація?

Два комунальні підприємства завершують свою діяльність маючи заборгованість у 8 млн. грн на двох. Хто компенсуватиме ці борги? Звісно міський бюджет. Звісно з податків, які платять жителі Черкас. Десь не дороблять вулиць, десь не проведуть освітлення, якийсь садочок залишиться без ремонтів, а в якісь школі не замінять вікна…

Маємо у "сухому залишку" збитків на суму 30 млн. грн! Це додатково на кожного жителя Черкас по 120 грн.

Що робитимемо? Про це наступний мій пост. Боротьба триває! А за розвал ЖКГ Черкас комусь доведеться відповісти.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олександр Згіблов
Олександр Згіблов
депутат Черкаської міської ради, керівник підприємства "ТЕМП"
- Advertisement -

У Черкасах просять відремонтувати провулок, де колись був посад перед замком

У Черкасах просять засипати ями в одному із найстаріших провулків міста. Відповідну петицію зареєстрували на сайті Черкаської міської ради. «Прохання...

“Черкаські Мавпи-Дніпро” стали першим півфіналістом Суперліги з баскетболу

Черкаські Мавпи виграли у Запоріжжя чвертьфінальну серію плей-оф 2:0 і першими вийшли до півфіналу. Про це інформує сайт Черкаських...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x