БлогиУряд Яценюка перетворює бюджетників на бізнесменів

Уряд Яценюка перетворює бюджетників на бізнесменів

-

- Advertisment -

Якщо влада Януковича-Азарова намагалася перетворити бюджетників на активних членів партії влади та партійних пропагандистів, то нині Уряд Яценюка перетворює бюджетників на бізнесменів.

Зміни до урядового законопроекту передбачають скорочення низки соціальних програм, але найбільший удар наноситься по бюджетним установам.

Зокрема, для всіх бібліотек, музеїв, театрів, освітніх закладів тощо суттєво збільшена кількість платних послуг, які вони мають надавати. Також передбачено створення так званих культурно-освітніх округів, що, зрозуміло, призведе до радикального скорочення нинішніх освітніх і культурних закладів.

Так, Уряд Яценюка пропонує обласним державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування забезпечити:

– встановлення керівниками державних і комунальних закладів та установпереліку платних послуг, що надаються ними, із зазначенням способу та порядку надання кожної з послуг;

– стимулювання позабюджетного фінансування культури (налагоджування зв’язків між закладами культури та бізнесом);

– переведення окремих типів закладівна самоокупність;

–скорочення працівниківзагальноосвітніх навчальних закладів (крім педагогічних) щонайменше на 10%;

– затвердити у 2-місячний строк регіональні плани створення освітніх та культурних округів, об’єднання навчальних закладів, закладів культури, інших бюджетних установ для раціональної концентрації та ефективного використання матеріальних, фінансових, кадрових ресурсів регіону.

Крім того, в урядовому законопроекті передбачена необхідність забезпечити реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, продовжити роботу з оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, інших галузей бюджетної сфери, а також "модернізувати" мережу професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації з урахуванням необхідності їх укрупнення, побудувати нову модель надання платних послуг музеями та бібліотеками, створення на базі бібліотек державної та комунальної власності центрів обслуговування громадян тощо.

Все це свідчить про те, що Уряд Яценюка, фактично, ставить заклади бюджетної гуманітарної сфери не лише на межу виживання, а заганяє їх у жорсткі рамки: або заробляйте гроші, співпрацюйте з бізнесом, або будете "оптимізовані".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Микола Томенко
Микола Томенко
Громадський та політичний діяч України
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x