додому Блоги У регіональній владі має бути більше жінок – компетентних і відповідальних

У регіональній владі має бути більше жінок – компетентних і відповідальних

0

Збільшення жінок в усіх органах влади – на часі! Особливо в контексті реформи децентралізації і місцевих виборів, що мають відбутися восени.

В регіональній владі має бути більше жінок – компетентних і відповідальних. І щоб деякі партійні ретрогради не забули цю вже прописну європейську істину при складанні будь-яких списків –краще закріпити гендерну квоту законодавчо.

Ця тема обговорювалася в МЦПД. Експерти центру навели дослідження: жінки-депутатки в середньому є співавторами 15 законопроектів, чоловіки – 7 ): жінки активніші у виступах, часто мають більшу компетенцію і професіоналізм.

Я пишаюся тим, що за останні роки нам з колежанками з МФО "Рівні можливості", що об'єднує депутаток, вдалося подолати багато стереотипів і сьогодні жінку-політика і суспільство, і колеги сприймають серйозно.

Ми вперше серйозно долучені до прийняття ухвалення рішень! Жінок-депутаток очолюють ключові парламентські комітети, є віце-спікер, маємо заступниць керівників фракцій. Але це ще дуже і дуже мало.

Ми давно напрацювали і зареєстрували законопроект про обов'язковість щонайменше 30-відсоткової гендерної квоти. Жінок має бути більше і в уряді – і це відповідальність коаліції, до речі! Будемо відстоювати принцип гендерної рівності – і квотування на рівні закону.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version