додому Блоги У передчутті виборчої істерії

У передчутті виборчої істерії

0

Щойно закінчила перший етап навчання членів територіальних виборчих комісій – сім комісій різного рівня пройшли через особисто мої руки і голосові зв’язки. Скажу чесно: сама не пішла б туди працювати, бо чудово розумію все навантаження, обсяги роботи і відповідальність. По обличчях членів ТВК було видно, що багато з них того не розуміли, коли погоджувалися)) Менше з тим, ми дуже намагалися допомогти їм розібратися і в повноваженнях, і в процедурах. Закликали забути, що вони делеговані партіями і керуватися виключно законом і підзаконними актами. Багато слів вдячності наприкінці кожного тренінгу вселяють надію, що таки допомогли. Але водночас, зрозуміло, що шансів заплутатися у цьому дійсно складному процесі – безліч. Оте жалісливе "дівчата, якби ж ви у нас тут могли остатися…" в мене досі стоїть у вухах. Бо я розумію, як роздиратимуть цих нещасних членів комісії кандидати, які будуть незадоволені результатами. А такі будуть обов’язково!

І от, повертаємося ми зі своїх навчальних мандрів, а тут в Че уже і перший скандал: низці кандидатів до міської ради відмовили в реєстрації через те, що у них були відсутні відомості, які закон вважає обов’язковими. І понеслось… гучні заяви! Матюки! Срач у соцмережах! Взаємні звинувачення!

Друзі, колеги, члени ТВК, конкуренти, виборці, знижуйте градус! Ці вибори пройдуть, як би там не було, а вам тут жити, гуляти по одних парках, їсти в одних рестораціях. Ну давайте вперше проведемо вибори без цих істерик, судів, не залазячи у вікна і в труси! Що складного в тому, щоб підготувати документи на реєстрацію точно так, як написно в законі?! Нахіба потім зі своїх же помилок намагатися роздути шкандаль? Нахіба обливати когось брудом? Не вникаючи в нюанси ставати на чиюсь сторону і кидатися на захист невідомо чого? Є прописане в законі – і так робимо, бо вже обговорювати його пізно, мусимо з ним жити. ТВК повинна застосовувати для всіх однакові умови і правила, чинити все в межах закону. Якщо вона цього робити не буде – ось тоді обов’язково ставте питання. Виправляйте помилки, коли є час, і бігенько несіть документи. Говоріть людям, як ви збираєтеся розвивати місто, а не те, що вас намагаються "не допустити до виборів". Ну спробуйте ви хоч погратися у конкуренцію ідей, а не скандалів!!! У мене всьо…

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version