БлогиУ черкаських депутатів нова гра: «Скинь Одарича із потяга»

У черкаських депутатів нова гра: «Скинь Одарича із потяга»

-

- Advertisment -

Бунт на кораблі: депутати Черкаської міськради зробили спробу відправити у відставку виконавчий комітет міськради. Ставка у грі – посада мер, бо наступним кроком, ймовірно стане спроба оголосити «імпічмент» міському голові Черкас Сергію Одаричу. У боротьбі із міським головою об’єднались регіонали, комуністи і опозиція, створивши неприродну, ситуативну більшість. .

Найрезонанснішою подією у життя Черкас стало «дуленосне» пленарне засідання сесії Черкаської міської ради, на якому було ухвалене рішення про відставку виконавого комітету ради.

Депутати Черкаської міськради вже можуть спокійно писати трактат, або й курс лекцій на тему «Як правильно плекати зраду». Проект рішення про відставку виконкому внесли на початку засідання із голосу і проголосували у поіменному режимі. Вперше за історію роботи міськради нинішньої каденції, дружно голосували депутати від Партії регіонів, «Батьківщини», «УДАРУ» та компартії.

Подейкують, що за лаштунками змови стоїть власник ПАТ «Азот» Дмитро Фірташ, бо між ним і мером Черкас Сергієм Одаричем пробігла чорна кішка.

Більш менш чітку позицію до події встигли висловити і мер представники опозиції.

Так, опозиція заявила, що відставка виконкому в купі із мером – їхня давня мрія, до якої вони послідовно йдуть ще від часів виборів. А та обставина, що вигнавши із міської влади Одарича, вони сприяють тому, що влада опиниться у руках ставлеників Фірташа, їх зовсім не бентежить. «Яка черкащанам різниця від того, котрому із столичних олігархів належатиме влада у Черкасах? Головне спекатись Одарича, адже це піде на користь громаді міста», – вважають опозиціонери.

Між тим, думку рядових черкащан, з приводу того, хочуть вони бачити мером Одарича, чи кого не-будь іншого, ніхто серйозно і не досліджував. І цілком може виявитись так, що прості городяни візьмуть і підтримають діючого мера.

Міський голова вважає, що кінцева мета змови – усунення його із посади. Логічно, рішення ради, яке не влаштовує мера, він не підписав. Це одразу тягне наступну процедурну дію: питання про відставку виконкому депутати мають обговорити і проголосувати на найближчому пленарному засіданні. От тільки цього разу 34 голосів «за» буде мало, бо для подолання вето мера треба набрати, щонайменше 41 голос.

Другий тур «цирку на дроті» під гаслом «скинь мера з потягу» мав відбутись у минулу п’ятницю. На 16.00 мер призначив позачергову сесію, проте на засідання прийшло менше двадцяти депутатів. У сесійній залі організовано не з’явились фракції «Батьківщини» і партії регіонів.

Дату наступної позачергової сесії ще не визначено, але мер твердить, що назначить її упродовж двох тижнів, оскільки такий термін передбачено законодавством.

Ймовірно, продовження антимерського бунту відбуватиметься і під час наступного чергового пленарного засідання ради, що має відбутись у найближчий вівторок. Та навряд чи він матиме успіх. Сам факт відсутності кворуму на позачерговій сесії переконливо довів, що необхідної кількості голосів у бунтівників немає.

Експерти у сфері місцевого самоврядування натякають, що можлива відставка мера Черкас матиме негативні наслідки не тільки для Сергія Одарича, але й для черкащан. Адже проводити вибори мера Черкас «всенародно не любимій» Партії регіонів не з руки. Скоріше за все виборів нового мера вони не допускатимуть. Ймовірно, спекавшись Одарича, регіонали віддадуть владу в місті повністю керованому партійним керівництвом секретарю міської ради Віктору Горкуну, якого призначать тимчасово виконуючим обов’язки міського голови.

Історія показує, що немає нічого більш постійного, ніж тимчасове.

Відтак, Черкаси поповнять списки «безголових» міст України. Такими на сьогодні є Київ, Чернівці і ще якесь із великих міст українського півдня.

Тож питання, чи поповнять Черкаси список українських міст «без голови» досі залишається актуальним. Адже бунтівники і ті ляльководи, що стоять за лаштунками гри «Скинь Одарича з потяга» мають можливість загальними зусиллями створити не міцну ситуативну більшість виключно для того, аби захопити владу у Черкасах. Принаймні, останні події говорять проте, що від цієї ідеї вони поки не відмовились.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

На фронті віддав своє життя захисник зі Сміли

Війна забрала життя смілянина Добровольського Ігоря Володимировича. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. 8 січня 1969 року чоловік...

Уманчанка під виглядом матері-одиначки отримала майже 200 тисяч гривень

Уманчанку визнали винною в шахрайстві. Вона незаконно отримала майже 200 тисяч гривень соціальної допомоги під виглядом матері-одиначки. Про це...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x