додому Блоги Туризм у Фінляндії: радянсько-фінська війна і українці

Туризм у Фінляндії: радянсько-фінська війна і українці

0

Черкащанин Едуард Мітричев продовжує ділитися враженнями про туристичні родзинки Фінляндії. Сьогодні він розповість про військовий туризм.

Наймаштабнішою війною, на території Фінляндії, була, безумовно радянсько-фінська війна 1939-1940 років. Їй присвячено величезну кількість музеїв, монументів, пам’ятників.

Взимку 1939 року радянські війська, точніше частини Ленінградського військового округу вторглися на територію Фінляндії, маючи величезну кількісну і технічну перевагу. Фіни героїчно оборонялися, радянські війська несли великі втрати, просуваючись вглиб країни. Але найбільше втрат було через сніжну зиму і сильні морози.

У числі червоноармійців які брали участь в боях було багато вихідців з України, були і хлопці з Черкас …

Одне з найбільших битв сталася поблизу міста Суомоссалмі, де зараз знаходиться військовий музей, монументальний комплекс з безлічі каменів, з вежею дзвінких дзвіночків по центру. Тут кожен камінь символізує полеглого воїна. Коли вітер, то дзвіночки «грають» і тим самим нагадують про війну. Неподалік розташований пам’ятник українським солдатам.

У військових музеях Фінляндії представлені зразки озброєння, екіпірування. На відкритих майданчиках знаходяться танки, гармати, – радянського і німецького виробництва, останні були на озброєнні фінів.

У фінських лісах можна побачити останки укріплень знаменитої “Лінії Маннергейма”.

Вартість входу в музеї 10-20 євро. Так само можна замовити екскурсію на фінському, англійською або російською мовами.

Читайте також

Туризм Фінляндії: Санта Клаус та його друзі

Про туризм у Фінляндії

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version