Блоги«Троїстий союз» черкаської опозиції

«Троїстий союз» черкаської опозиції

-

- Advertisment -

Балачки про вступ Черкаської об’єднаної опозиції у парламентські перегони єдиним фронтом, схоже, так і не матеріалізуються у конкретні дії. Трійка партій із найвпливовіших хоче поглинути менших.
Днями ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Фронт Змін» заявили про підписання «Угоди про спільні дії об’єднаної опозиції на Черкащині». У її рамках кожна із названих політичних сил погодилась на висунення єдиного, узгодженого кандидата від усієї опозиції на кожному із шести чи семи мажоритарних виборчих округів, що охоплюватимуть територію Черкащини. Проте створювати єдиний партійний список новостворений альянс не збирається. Адже кожна політична сила під власним брендом буде просувати власний партійний список. Як зазначили Анатолій Бондаренко («Батьківщина»), Наталія Старікова («Фронт Змін») таМихайло Вакуленко («Свобода»), створити єдиний партійний список кандидатів від опозиції не дозволяє законодавство. Крім того, йдучи трьома колонами, кожна із названих партій, на думку їхніх лідерів, більше виграє. Бо, коли вони разом йтимуть єдиним списком, за нього може не проголосувати певна кількість виборців, які готові віддати голос за якусь із цих політ сил окремо, а не за всі гамузом. Тому три колони, на переконання лідерів, вигідніше ніж одна.
І хоч лідери обласних осередків згаданих партій натхненно говорили про необхідність об’єднання, демонстрували готовність йти на поступки, аби лише піти на вибори єдиним фронтом, однак інакше як самонавіюванням це назвати не можна. Створення такого альянсу аж ніяк не піде на користь менш впливовим учасникам Об’єднаної опозиції Черкащини, у яку входить понад 20 політичних та громадських організацій. І в першу чергу, через явно драконівські умови, що їх поставили три найвпливовіші партії, своїм менш впливовим партнерам по опозиції. Зокрема, творці «троїстого союзу» пропонують представникам менших партій, попередньо покинувши ряди рідної партії. Себто, представник УНП, НРУ чи іншої політсили, щоб претендувати на місце у списку мусить вступити у «Батьківщину», «Фронт Змін» чи «Свободу». Навряд чи представники інших партій сприймуть такі кабальні умови на ура. Так наче бачу, щоб на це погодився лідер обласного осередку УНП Леонід Даценко. Може ця партія і не така впливова як «Батьківщина», але точно найактивніша. Переважну більшість усіх акцій опозиції у Черкасах організували і провели саме уенпісти Даценка. І що ж це, як «кидняк»? Коли потрібно було виходити на майдан і влаштовувати акції протесту, Даценко і його бійці були потрібні, а тепер, коли мова йде про конкретні місця у виборчих списках, то його і всіх активістів УНП «мордою об асфальт?». Невже панове «білосердечкові», «фронтовики» і «свободівці» не розуміють, що запропоновані ними у рамках нової угоди умови, меншим партнерам, по меншій мірі просто не коректні? Якщо лідери «впливовіших» не переглянуть свою позицію, Рада об’єднаної опозиції працюватиме без них. А опозиція, на втіху її політичним конкурентам перестане бути об’єднаною.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

На Черкащині фінішує посівна: що сіють аграрії у цьому році? (ВІДЕО)

На Черкащині фінішує посівна кампанія. Цьогоріч на Черкащині заплановано посіяти 443 тис. га ярих зернових і зернобобових культур. Інформує...

На одній із вулиць Черкас встановлять односторонній рух

Сьогодні під час засідання черкаського виконкому було підтримано впровадження одностороннього руху на одній із вулиць. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x