БлогиСвітло і тінь: будні медичної реформи

Світло і тінь: будні медичної реформи

-

- Advertisment -

Перша, світла сторона змін. З гордістю можу сказати, що запущений по місту Черкаси проект із 1 січня 2019 року "Електронний рецепт" вдало показує стабільність і ефективність. І виписка, і облік, і розрахунки із аптеками( до речі, вдячний аптекам як партнерам – це скоординована спільна робота – все довело, що шлях вірний. Уже в минулому, коли під однаковими номерами різні рецепти, незрозуміла кількість виданих рецептів лікарям для заповнення, неясність ситуації, чи дійшов пацієнт до аптеки – все в минулому.

Із першого квітня ця система запрацює по всій країні, але за програмою "Доступні ліки", зміниться лише розпорядник коштів. Ним стане Національна служба здоров’я. Ми ж продовжимо працювати із "Цукровим діабетом", пільговими рецептами для пільгових категорій.

А тепер про тінь. На жаль, цей проект запрацював так ефективно для пацієнта, що кошти, які були виділені за програмою "Доступні ліки" з обласного бюджету для міста Черкаси, уже закінчились. На початку березня ми розрахуємось за лютий і асигнувань уже не має. Це, безумовно, породжує низку невдоволення містян. Департамент, заступники міського голови, міський голова уже звернулись до Черкаської ОДА. Сподіваємось, що швидке реагування і перерозподіл залишків асигнувань по інших містах і районах, які не встигнуть використати кошти до кінця березня, на місто зможе врегулювати цей березневий дефіцит.

Ось такі темні плями на темпах медичної реформи. Ми не можемо на них вплинути. Тому сподіваємось на розуміння пацієнтів, приносимо вибачення і сподіваємось на державницький підхід регіональної влади. Із першого квітня вся Україна запрацює в новому форматі, тому не лякайтесь, програма не закривається.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олег Стадник
Олег Стадник
директор департаменту охорони здоров'я Черкаської міської ради
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x