БлогиСпільними зусиллями зупинили будівництво магазину на Митниці

Спільними зусиллями зупинили будівництво магазину на Митниці

-

- Advertisment -

Будівельні роботи по вулиці Героїв Дніпра, 49 почались у серпні. Мешканці прилеглих будинків звернулись до місцевого депутата. Він почав займатись цим питанням і так званим вирішенням цього питання стало підписання меморандуму про те, що забудовник зробить невеличкі покращення.

Під меморандумом підписались мешканці чотирьох будинків, буцім, вони не проти цієї забудови, але їх ніхто не уповноважував на це. Люди, коли побачили, що роботи розпочались, а будівельники прикриваються цим меморандумом, вирішили звернутись далі – до Партії вільних демократів.

Разом з Олександром Згібловим ми прийшли на збори, вислухали це питання. Вже наступного дня, 1 вересня, на сесії міської ради я озвучив запит стосовно перевірки законності будівництва, відповідності будівельних та санітарних норм. Наполягав, щоб були проведені громадські слухання, щоб вислухали мешканців. 31 депутат підтримав мій депутатський запит.

На наступні збори ми прийшли на збори, озвучили цю ситуацію, розповіли про те, що запит підтримали. Але ж будівництво ще два дні продовжувалось, люди блокували його, лише потім все затихло. Ми наполягали на тому, що існує два виходи із ситуації. Або в судовому порядку скасувати наказ про надання містобудівних умов та обмежень, підписаний у травні 2019 року директором Департаменту міст обування Артуром Савіним. Або рішенням виконкому скасувати цей же наказ. Тому я запропонував людям іти на виконком і вимагати скасування та проведення офіційних громадських слухань щодо цього будівництва.

Адже зроблено все доволі хитро: містобудівні умови та обмеження на цю ділянку надали, а її цільове призначення не змінили. Скандальна ділянка призначена для автотранспорту, натомість її призначення хочуть змінити на землі житлової та громадської будови. Відповідний проєкт рішення вже подали ще у лютому.

Вчора, у день проведення виконкому, я отримав відповідь на свій запит, що дозвіл на підготовчі роботи їм дали, а на ведення будівництва – ні.

Напередодні перед початком засідання виконкому я взяв слово, аби озвучити проблему і попросити включити це нагальне питання до розгляду в порядку денному. І як би не намагались заговорити, ми з мешканцями таки настояли, щоб його розглянули. Тож члени виконкому таки проголосували за скасування наказу про містобудівні умови. Наступний крок у цій боротьбі – зняти з розгляду проєкт про зімну цільового призначення

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Тарас Коломієць
Тарас Коломієць
депутат Черкаської міськради від Партії вільних демократів
- Advertisement -

У Шполі прощатимуться з полеглим захисником

Сьогодні, 28 березня, Шпола готується зустріти «на щиті» Чорного Сергія Борисовича. Про це повідомляє пресслужба Шполянської міськради. Стрілець-санітар, старший солдат,...

Кіберполіцейські Черкас викрили шахрая, який ошукав людей на майже 14 тис. грн

Правоохоронці викрили черкащанина, який при спробі продажу дитячих іграшок та одягу в інтернеті вчинив шахрайські дії, ошукавши довірливих громадян...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x