БлогиСоснівка в небезпеці

Соснівка в небезпеці

-

- Advertisment -

Старшому раднику юстиції, прокурору Черкаської області Шеремету Юрію Віталійовичу

В. о. начальника Державної екологічної інспекції в Черкаській області Поліщуку Сергію Анатолійовичу

Голові Черкаської обласної державної адміністрації Ткаченко Юрію Олеговичу

Соснівський парк поступово зникає з мапи Черкащини із мовчазної згоди його керівництва, в зв’язку з чим жителі обласного центру беруть на себе обов’язки держави, передбачені в статтях 50, 66, 119 Конституції України, та "б’ють на сполох".

На жаль, ні для кого не секрет, що в Черкасах триває будівництво елітних котеджів прямо посеред Соснівського парку, площа якого становить 6,64 га, але кожного року вона зменшується через забудову, що призводе, зокрема до знищення зелених насаджень, які є "легенями" Черкас.

Так історично склалось, що в Соснівці споконвіку, без застосування медикаментозних методів, лікували хвороби дихального тракту, в зв’язку з чим до Соснівки на відпочинок та лікування приїздили навіть члени царської родини. Проте такі видатні місця Черкащини вже мало кого цікавлять.

Зараз Соснівку розглядають вже не як здравницю, а банальне місце для забудови, що не зупиняє "на шляху до мрії" навіть знищення декількох десятків багаторічних реліктових дерев.

У розмові із жителями Соснівки стає зрозумілим, що все частіше продовжують з’являтися нові будівництва, які спричиняють масові вирубки одного з найкращих об’єктів природо-заповідного фонду Черкащини Соснового бору.

Люди кажуть, що вже втомилися від безвладдя і в цій ситуації разом з екологічною спільнотою та активістами навіть готові навесні перекрити міст біля Першої міської лікарні, а також проводити, заради порятунку, акції протесту.

Зазнавати масових втрат зелених насаджень в реліктових квадратах громада Черкащини почала ще у 2006 році, коли депутати міської ради старого скликання спрямували 23 земельні ділянки для приватного володіння. Неможливо навіть уявити такі втрати, коли 300-400 річні дуби та сосни падали під бензопилами працівників нових цинічних власників.

Про всі ці факти було відомо прокуратурі, міліції, депутатам, але вони не бажали чи не сміли стати на сторону закону і припинити свавілля. Хоча під тиском громади міста, екологічних активістів, рішення було скасовано, але, як буває в нашій країни, перемогли бездуховні та меркантильні інтереси зацікавлених осіб, і апеляцію в київському суді власники Соснівської землі виграли.

На жаль, ситуація за дев’ять років суттєво не змінилася. Сьогодні, з мовчазної згоди керівництва міста, продовжується вирубка дерев у Соснівці. Не так давно, з’явилися нові чотири будинки на вулиці Ціолковського та Золотоніській.

У зв’язку з тим, що українське законодавство забороняє будь-яке будівництво на території парку, який є об’єктом природно-заповідного фонду, прошу Вас терміново перевірити законність виділення земельних ділянок в Соснівці, на вулицях Ціолковського, Грузиненка, Золотоніській; також перевірити законність будівництва та вирубки дерев на вищезазначених ділянках, а в разі виявлення порушень –повернути ділянки та притягнути винних посадових осіб до відповідальності.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Людмила Ткаченко
Людмила Ткаченко
керівник Черкаської обласної ГО "Екосвіт"
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x