БлогиСистема охорони здоров'я не задовольняє ані лікарів, ані пацієнтів

Система охорони здоров'я не задовольняє ані лікарів, ані пацієнтів

-

- Advertisment -

Сьогодні до мене звернувся один із працівників МВК з питанням, що просять мати в пологовому будинку мінімум для пологів і дитини із собою при госпіталізації. Спробував пояснити особисто. А тепер загальна картина, так би мовити, маслом.

Дуже короткий звіт про використання медичної субвенції із державного бюджету м. Черкаси за січень-травень. Надійшло 79 млн. На зарплату пішло 64 млн, на компослуги використано 10,5 млн, на інші поточні видатки – 3,9 млн. Інші поточні видатки – це і медикаменти, і харчування, і відрядження, і охорона, пільгові пенсії, і прання, і ще багато чого потрібного і мінімального, без чого неможливий технологічний процес лікування. Це по 700 тис. в місяць на 15 закладів, або 46 тис. на один заклад в місяць або 1,5 тис в день.

Примітивно, але просто для сприйняття. Знаєте, у скільки обходиться 1 день перебування в реанімації лише по медикаментах? Мінімум 2,5 тис. грн. Оці витрачені 79 млн за 5 місяців – це гарантований державою фінансовий обсяг медичної допомоги в місті Черкаси. Реальні витрати – неймовірно більші. За рахунок чого? За рахунок того, що платять пацієнти. Пацієнти – це люди, які поставлені в безвихідне становище ситуацією, що трапилась. На що витрачати гроші, про це їм кажуть лікарі – люди з дипломами, які дозволяють лікувати, і яких лютою ненавистю ненавидять пацієнти, бо в їхньому розумінні це першопричина їхніх бід і витрат. Оце система охорони здоров'я в Україні, яка не задовольняє ані лікарів, ані пацієнтів. І саме тому і є основною причиною зміни системи.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олег Стадник
Олег Стадник
директор департаменту охорони здоров'я Черкаської міської ради
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x