додому Блоги "Сім кіл пекла" із температурою: як у Черкасах лікують хворих на грип

"Сім кіл пекла" із температурою: як у Черкасах лікують хворих на грип

0

Багато хто ділиться у соцмережах враженнями від грипу та епідемії, дозволю і я собі трохи суб’єктивних думок. Так вже трапилося, що розпочався мій день із теми грипу (писали з колегами статті на цю тему), і завершився він теж грипом – захворів брат! Тож побачила я цю хворобу, можна сказати, не у вигляді звіту-статистики на вранішній нараді в ОДА, а вже на власні очі. Від побаченого в голові крутиться єдиний висновок – не вміють (чи то не хочуть) в Черкасах ні запобігати епідемії, ні долати її!

Так сталося, що захворів мій брат! Я ж 150 раз чула від лікарів, що люди пізно звертаються, тож настрахала його, мовляв, в разі чого – ніякого самолікування і відразу до лікаря. Це я застерігала його так вранці, і наче наврочила, бо надвечір у нього ні з того ні з сього – температура майже 40! Наступного дня в обід він пішов до поліклініки. Забіжу трохи наперед – в лікарю його поклали десь аж о 6 вечора, а може ще й пізніше (на той час він вже не орієнтувався котра година)!

Коли мені подзвонила невістка і розповіла це (бо брату з такою температурою навіть говорити було важко), я не могла зрозуміти, чому так довго! Що можна було робити скільки часу між обідом і вечором та ще із такою температурою? Мені навіть досі складно скласти до купи цей ребус.

Отже: поліклініка (двогодинна черга до лікаря), далі – рентген (черга майже стільки ж). Знімок показав, що легені чисті (слава Богу!). Далі – відправили його у інфекційну лікарню. Відповідь там: у нас немає місць, кладемо тільки зі складними випадками, їдьте в обласну лікарню. Зважаючи на те, що в брата така висока температура, для цього переїзду йому навіть "швидку" викликали. І так, сидячи у коридорі інфекційки, сплинуло ще майже 2 години, а швидкої все не було. Поїхали в обласну на таксі. Але і тут облом: його не змогли покласти! "Ви спізнилися, лікар вже півгодини як пішов, а без нього я вас покласти не можу" – сказала медсестра.

У брата, якого вже просто теліпало від температури, від такого "футболення" виникло єдине бажання – поїхати додому. Кінцевою точкою таких "ходінь" вже пізно увечері стало пульмонологічне відділення першої міської лікарні! Моя невістка буквально ридала, бо вже не знала у яку лікарню їм податися!

І це – молодий хлопець, який може поїздити від однієї лікарні до іншої, а що ж казати про людей похилого віку? Та вже після одного такого "відфутболення", вони розгубляться і підуть додому, а потім нам, журналістам, прозвітують: померли, бо пізно звернулися.

І чесно, після таких "сімох кіл пекла" із не менш пекельною температурою, вже нормально сприймаються слова санітарки: а чого це у вас із собою немає постільної білизни, бо ми її не видаємо? Ну вибачайте шановні, постільна білизна – це останнє про що ми думали, бігаючи лікарнями.

Я не хочу котити бочку на лікарів, так, правильно писав Олег Стадник – вони теж люди, теж хворіють, не вистачає кадрів, низька зарплата і все таке. Виклики швидких зросли на 25 відсотків і машинам не вистачає пального. Але, шановні, ви лікарі і це ваша робота – у 1000 раз працювати сумлінніше у період епідемії. А якщо не виходить, то визнайте свою нелюдяність і пофігізм!

І завершальний акорд – ближче до ночі у палату до брата поклали ще одного хлопця. Той жаліється, що в нього печуть легені, але рентген йому зроблять аж завтра… Ну подумаєш серед ночі він не працює… Ну подумаєш у нас сотні хворих та майже два десятка померлих… Ну подумаєш…

І все-таки не можу не поцікавиться думкою міського голови Анатолія Бондаренка. Як тільки вас обрали мером, ви часто все самостійно інспектували, наприклад, ремонт доріг. Чому ж тоді зараз, в час захворюваності, від вашої прес-служби жодного прес-релізу про те, як міський голова перевірив рівень надання допомоги хворим, як пройшовся коридорами, де стоять черги з пацієнтами, як пригрозив комусь звільненням, як взяв все на особистий контроль? Невже всім вистачає сухих звітів по цій темі?

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version