БлогиЩоб провідник жив на одну зарплату?

Щоб провідник жив на одну зарплату?

-

- Advertisment -

Рідко щастить мені з гарними попутниками в поїзді, а тут підфортило. Вони з почуттям гумору сприймають реальність, навіть якщо вона абсурдна. Через кілька хвилин після того, як поїзд рушив, провідниця приязно, як завжди, запропонувала чаю. Молода пара пристала на пропозицію, і я вже шукала у сумці цукерки, аби їх пригостити "до чаю".
Ти бачила, як зраділа, що ми чай замовили? – говорить він.
– А в нас, до речі, чай входить у вартість квитка. Піди їй скажи.
Чоловік пішов сказати. Повертався, посміхаючись.
Вона сказала, що зробить нам БЕЗПЛАТНИЙ чай за умови, якщо ми щось купимо в неї до чаю, – говорить чоловік, шукаючи гроші. Він слухняно купив печиво, яке їм абсолютно не було потрібно, попри те, що за чай вони заплатили у залізничній касі. Тоді в нас починається жваве обговорення.
– Це ще нічого, касири, мабуть, в долі, бо дуже вже наполягають купувати квитки із "включеним чаєм". Я їм казала: я чаю не п’ю, включіть мені каву, – та це не подіяло…
– Це ще нічого. Ми, коли туди їхали, з нами був хлопець, у якого розрядився мобільний телефон. Він пішов із зарядним до провідниці, бо розетка в вагоні не працювала. Так вона таксу назвала – 10 гривень за годину…
Спати лягали, жартуючи, що треба світло вимкнути, а то ще по приїзді вручать квитанцію на споживання електроенергії в поїзді.
Уже в місті колежанка розказує мені, як їхала до Коломиї. Сідає в вагон – а її місце зайняте, вона пішла до провідниці розбиратися, а та їй і каже: "Там просто хлопці з "Правого сектору", вони відмовилися їхати в московському вагоні, то довелося їм тут місце надати", – і поселила провідниця дівчину разом із собою… Чи правда то була, чи відмазка, аби продати комусь чуже місце, – одна провідниця знає.
На зворотному шляху інша провідниця радісно несеться по вагону і хвалиться колезі: вдалося продати чотири банки пива. Зате на зупинці у Хмельницькому чоловікові, який заносив пиво з магазину, зробила зауваження: мовляв, заборонено. Хоча навіть я у провідниць пиво купувала: якщо придбаєш у них, то вживати можна. 
А поки чекали руху поїзда, провідник із сусіднього вагону ходив поміж купе і приторговував книжками для дітей.
І правда, чому сприймати пасажирів просто як пасажирів, якщо це – потенційні покупці, а провіднику завжди – жива копійка?..
 
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Юлія Фомічова
Юлія Фомічова
журналіст
- Advertisement -

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x