БлогиЩо ми скажемо, коли будемо знову їх обирати?

Що ми скажемо, коли будемо знову їх обирати?

-

- Advertisment -

Ми вкотре переконуємо один одного в тому, що наше життя змінилося, країна – теж. Свято віримо, що ці вибори обов’язково будуть іншими й до владних кабінетів нарешті не потраплять старі чиновники. Ті, через яких усе це й почалося, на політичній кастрації яких нарешті мало б завершитися. Однак вони зовсім іншої думки про майбутні вибори й не збираються змінювати своїх планів.

Україна хотіла виборів – вона їх отримала. І тепер репортажі зі Сходу та звіти РНБО переривають блоки огидної політичної реклами. Тут тобі добровольці на передовій без теплого одягу, а за мить дядько при костюмчику обіцяє золоті гори. Калейдоскоп картинок викручує залишки здорового глузду: невже все спочатку? Ну хіба тим людям, які за останній рік віддали своє життя зради України, так і не вдалося нічого змінити? Вони ж заплатили чиїсь борги, спокутували чужі гріхи й злочини…

Ми так часто клялися на їхніх могилах, ми так багато обіцяли їхнім матерям і вдовам. Як мантру повторювали, що країна стане іншою, бо тепер усі все зрозуміли й точно знають, як нам жити правильно…Тепер просто цікаво, от як їм зараз із неба дивитися на передвиборчу кампанію до Верховної Ради? Бачити оці продуктові пайки, ті ж самі політичні пики, які нахабно і впевнено лізуть нагору під тими ж прапорами й гаслами? Тепер у них більше можливостей для піару: вони купуватимуть бронежилети для АТО, допомагатимуть біженцям і фотографуватимуться з автоматом на бронетранспортері. А що у своє виправдання зможемо сказати ми, коли будемо знову їх обирати?

А ми обов’язково за них проголосуємо й не питайте чому – просто так, бо реклама хороша, обіцянки звичні, лозунги ті ж самі. Про яку люстрацію може бути мова, коли всі вони чесні й невинні? Невже хтось досі злиться на екс-регіоналів, ну хіба ж вони не покаялися? Усі вони стали жертвами незрозумілих обставин, а тепер кожен із них прилаштувався до іншого корита й готовий знову йти до Ради. Українці не дуже й проти: у нас же тепер майже Європа, демократія і все таке. А ще війна у країні, але то так – до слова… Зараз головне – вибори. Нікого не цікавить, що Україна по вуха в лайні й нікому немає справи до людей, які в ньому тонуть. У них лише одна мета й добирати засоби вони традиційно не збираються, як і боятися якихось перешкод.

А як ми будемо жити далі, якщо новий парламент не буде хоч трохи іншим? Доведеться знову без жодних на те причин і підстав укотре переконувати себе в тому, що ми ж змінилися. Ще б пак – надто страшно тільки подумати про те, що все було даремним. Нікому не захочеться зізнаватися в тому, що ідея змінити країну була хибною й українці так і не змогли цього зробити, лише розкутурхали осине гніздо.

Змалку мене вчили без страху братися за непрості рішення. Толку з тієї науки так і не вийшло, але зараз не про те… Гірку мікстуру сумнівів батьки завжди присмачували "ложкою меду": як би ти не вчинила, все одно щось втратиш. Не буває стовідсотково виграшних рішень, бо в будь-якому випадку доводиться чимось жертвувати і щось втрачати. Головне – знати, що воно того варте і платити за майбутні зміни не більше й не менше, аніж вони коштують насправді. Так от – хоч би зараз нам не помилитися у ціні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
- Advertisement -

Черкаські дзюдоїсти – з нагородами чемпіонату України

У Києві відбувся чемпіонат України з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років. Спортсменам із Черкащини вдалося здобути...

Колектив ЧЕЛУАШ передав військовим на фронт автомобіль

Колектив КП «Челуаш» Черкаської міської ради передав на фронт автомобіль. Машину придбали на зібрані працівниками кошти. Пишуть на сторінці...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x