БлогиСекретар і свобода

Секретар і свобода

-

- Advertisment -

Черговий етап затяжної кризи в міській владі Черкас добіг кінця.

Наразі тактичну перемогу може святкувати міський голова. Шляхом нехитрих, але дієвих маніпуляцій з ресурсами і посадами, Анатолію Бондаренку вдалося повернути під своє крило мандрівну фракцію "Свободи", яка й дала важливі для відставки Радуцького голоси.

Таким чином, "Батьківщина" вбила одночасно кількох зайців – отримала моральну сатисфакцію, усунувши свого головного і найненависнішого "друга" з посади секретаря міської ради, розвалила антимерську більшість і отримала більш-менш контрольований виконком.

Громада, яка не надто заморочується кланово-політичними баталіями, радіє з того, що є хоч якийсь бюджет. Стабілізація кризових процесів дасть змогу місту оперативніше реагувати на різноманітні, в першу чергу комунальні, виклики. З іншого боку, загострення боротьби між "Батьківщиною" на яку спирається міський голова (і його союзниками з "Черкащан" та "Свободи") та міською БПП (з ПВД та "Громадянською позицією") викидає Черкаси з площини децентралізаційної реформи. Навколишні села стрімко розбігаються в свої проекти об’єднаних територіальних громад і в підсумку є ризик, що обласний центр залишиться при бубнових інтересах.

Втім, є й інші ризики – політичні. Головний з них – це те, що фракція "Свободи" лишається такою ж темною троянською конячкою, яка пасеться там, де трава зеленіша. А хто знає, де з часом стане зеленіше. По-друге, Олександр Радуцький – це не та людина, яка так просто здасться і заспокоїться. Школа життя плюс навички, отримані в часи спільної роботи з Сергієм Одаричем даються взнаки. Власне, й нинішній політичний конфуз для лідера антимерської коаліції стався багато в чому саме через впевненість у контрольованості ситуації.

Очевидно, що найближчим часом ми зможемо побачити епізод "Імперія завдає удару у відповідь".

Ну, й нарешті фактор вулиці. І Нацкорпус із чи то контрольованими, чи то неконтрольованими ним "Нацдружинами", і Координаційна рада учасників АТО наразі є скоріше ситуативними союзниками Анатолія Бондаренка. Досить буде кількох несприйнятних для мілітарної громадськості кроків, аби вона повернулася в протилежний бік.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій Пасічник
Сергій Пасічник
політолог, керівник ГО "Академія стратегічних досліджень"
- Advertisement -

Поліція повідомила деталі смертельної ДТП на Уманщині

Автопригода сталася біля села Паланка Уманського району. Зіткнулися автомобілі ВАЗ та Fiat, внаслідок чого є загибла і постраждалий. За...

На Черкащині очікуються невеликі дощі

Циклони продовжують утримувати свій вплив Черкащиною. Очікуються невеликі дощі, місцями з грозами, проте вдень суттєвих опадів не передбачається. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x