БлогиРозвіювання міфів: чому варто перейменовувати вулиці

Розвіювання міфів: чому варто перейменовувати вулиці

-

- Advertisment -

Був відверто вражений більшістю коментарів щодо проекту рішення про перейменування вулиць:

1. "Краще дороги ремонтуйте ніж вулиці перейменовувати". Це теж саме, що сказати краще надіти шапку, ніж сходити в туалет. В місті є багато сфер життєдіяльності (освіта, медицина, інфраструктура, адмінпослуги, фінанси тощо). Кожна з цих сфер потребує уваги не залежно від іншої сфери. Ніхто ж не каже, що відремонтована школа це погано, оскільки не зроблено ремонт дороги. Так само і з назвами вулиць. Це робити потрібно. Але це не знімає проблем в інших сферах.

2. "Зараз будуть дерибанити бюджет". Витрати бюджету на перейменування мізерні порівняно з витратами в інших сферах. Наприклад, в дороги щороку вкатуються десятки мільйонів гривень. І ці дороги (2016, 2017 років) вже розвалюються. Плитка в "євро дворах" сходить разом зі снігом. Нові зупинки вже всі іржаві. От де відкати. От де іде розпил бюджету. Але тут чомусь немає обурення. Навпаки кажуть: щось же робиться.

3. "Доведеться змінювати всі документи, від паспорту до правовстановлюючих документів на житло". Спитайте у тих людей, які живуть на вулицях, які вже змінили назву. Я сам особисто жив на вулиці Благовісній (колишня Жовтнева). Ніяких документів спеціально не змінював.

4. "Це ж доведеться запам'ятовувати нові назви". Велика проблема: пару десятків назв запам'ятати. Для цього, мабуть, треба мати дві вищих освіти. Для прикладу, вулиця Припортова за 60 років змінила свою назву 5 разів, 4 з яких за радянських часів. І нічого, ніхто не вмер від цього. А такі назви цієї вулиці, як Залізнична, Патріса Лумумби чи Приморська вже ніхто не пам'ятає.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Костянтин Стратілатов
Костянтин Стратілатов
черкаський юрист та активіст
- Advertisement -

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

У Черкасах відновив роботу велопатруль

Від сьогодні на вулицях Черкас знову з'являться велопатрульні. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Черкаської області. Вони продовжать роботу з...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x